Nytår er ofte et tidspunkt, hvor man ser tilbage og mindes. Det vil vi ikke gøre her, men i stedet tage fat om nogle af de sindssyge statistiske oplysninger, som man ikke anede, at nogen udregnede.

Der kan godt være mening i at finde ud af, hvem der haft flest et-putts i træk i 2020. Det er Mark Hubbard, der kun brugte et putt på 22 huller i træk i Zozo Championship på Sherwood CC. Lidt overraskende var det længste af dem ‘kun’ knap 6 m, så han slog tæt på i de dage.

Men forestillede du dig, at nogen har undersøgt, hvem der er bedst til morgen- og aftenrunder, og hvor stor forskel, der kan være på, om du er A- eller B-menneske?

Rickie Fowler (billedet/Getty)

er fx A-menneske. Når han slår tidligt ud, har han et rundegennemsnit på 68,05 og er næstbedst af alle på PGA Tour. Når han har en eftermiddagstid eller tid i de bolde, der går senest ud, er han nr. 186 med et gennemsnit på 72.

Modsat Dustin Johnson. Send ham tidligt ud, og han er nr. 78. Send ham sent ud, og han er PGAs næstbedste.

Der er sågar en statistik for, hvem der klarer sig bedst ud af rough omkring green, hhv. til højre og venstre. Mesteren af de korte spil, Phil Mickelson kaldet Lefty, er sjettebedst fra højre og nr. 121 fra venstre. Mystisk, og kan man bruge det til noget?

Derimod kan vi fastslå, at Jordan Spieth ikke formår at ride på en bølge af succés. 235 gange i 2020 har han på et hul fået birdie eller bedre, men 48 gange er der straks på det følgende hul fulgt en bogey eller værre. En oplagt sag for en mentalcoach.

Molten Iron Fireworks Show In Shanghai VCG
Fyrværkeri (Getty)

Nok om det. Lad os slutte det mærkværdige coronaår, der på overraskende vis trods mange tilbageslag under vejs sluttede som en succés for golfspillet i danske klubber.

Rigtig godt nytår fra GOLFBLADET.