Real Club de Golf El Prat, hvor Thomas Bjørn vandt i 1998 byder på klassegolf og hele 45 golfhuller at boltre sig på.

Vi er blot 35 minutter fra den kendte Rambla de Catalunya og mylderet af turister i centrum af Barcelona, og alligevel er en tur til El Prat som at komme ud på landet. Roen lægger sig så snart vi passerer bommen til golfklubben og kører op imod klubhuset, der er meget moderne, meget enkelt, og falder så smukt ind i landskabet, at man næsten ikke lægger mærke til det gigantiske klubhus med flere restauranter, metervis af omklædningsskabe og alle mulige faciliteter. Ganske imponerende.
Golfklubben har lagt græs til The Open de España 10 gange siden 1912, og senest i 2015. Turneringen blev en del af European Tour i 1972.
Det var her at Thomas Bjørn i 1998 vandt sin anden sejr på European Tour. En kneben sejr med blot 1 point ned til Greg Chalmers fra Australien og spanske José María Olazábal.
Det samlede golfanlæg byder på 45 huller, og med 2.200 medlemmer er El Prat en af de største klubber i Spanien – både hvad angår medlemmer og antal huller.
Alle 45 huller er designet af Greg Norman, og banen spiller i et let kuperet landskab. Europatourbanen spiller på mere kuperet end resten af hullerne, og fairways er tilmed forholdsvis smalle.

Spiller proernes bane

Vi træder på det samme græs som Europatour-spillerne sidst gjorde det i 2015.
Banen er vedligeholdt ud i alle hjørner, og det er vanskeligt at finde områder, hvor det halter en lille smule. Fairways står flot – alt er frisk og grønt, og det samme gør greenområder og greens.
Banedesigneren Greg Norman har sat sit tydelige præg ved at strø et anseeligt antal bunkers ud over banen, og vi står flere gange i bunden af en greenbunker og må kæmpe for at slå bolden op over greenkanten. Teeslaget er som regel også en udfordring. De smalle fairways er for det meste omkranset af træer, og netop træerne definerer i høj grad udtrykket på banen. Vi spiller nogle mindeværdige golfhuller og nyder udsigten til de omkringliggende bjerge.

DEL
Forrige artikelJonas Blixt’s bane dufter af nåleskov
Næste artikelUSA storfavorit i 17. Solheim Cup
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.