Golfa Runt Vänern er et samarbejde mellem 18 golfbaner rundt om den svenske sø. Hammarö ved Karlstad er mellem de bedste

Karlstad på Vänerns nordlige kant har adskillige golfbaner, bl.a. Hammarö GK 10 km syd for centrum. Det er en park- og skovbane af international kvalitet med fem teesteder, navngivet efter den samlede længde, fra 42 til 60. Den er tegnet af Sune Linde og åbnede i 1991.
Dens store klubhus har alt, hvad man kan begære fra proshop til restaurant; der er fine øvefaciliteter, og banen er velplejet med passende udfordringer, ikke mindst greens med flere niveauer. På de første 12 huller kranses fairways af smukke pinjetræer.
Den er pandekageflad og derfor let at gå, og der er et velforsynet halvvejshus ved søen efter ni huller. På hele runden går man i en velduftende natur i selskab med afvekslende og betagende flora og fauna.
Hele personalet virker engageret i at få alt til at fungere bedst muligt for såvel de ca. 1300 medlemmer som greenfeegæsterne, der på et år udgør omkring 8000, hvilket i sig selv er opsigtsvækkende.
Det viser, at det er en god investering, at der er otte greenkeepere, heraf de fire heltidsansatte.

Stort juniorarbejde
Den medlemsejede klub satser ikke mindst på et effektivt juniorarbejde, og dertil har man bl.a. et juniorhus med mikroovn. Her kan de unge hygge helt for sig selv. For tiden undervises de af pro’en Filip Andersson, som kun er 30 år og næsten er ung med de unge.
Et af resultaterne af arbejdet er, at Jonas Blixt er udgået fra Hammarö. På væggen hænger hans brev til klubben med teksten:
Tak for al hjælp. Hvis det ikke havde været for jeres hjælp, ville jeg aldrig have kunnet satse.

Stor aktivitet
Pga. det milde klima ved Vänern er klubben helårsåben, og det benytter man sig af med stor turneringsaktivitet, der kulminerer i en årlig golfuge. Desuden har man en stor juniorturnering, Jonas Blixt Invitational, hvor de unge spiller med næsten professionelle forhold.

Golfa Runt Vänern
Hammarö er blandt de 18 baner i samarbejdet Golfa Runt Vänern, som får golfspillere fra hele Norden til at spille baner rundt om den store svenske sø, der også har meget fine turistattraktioner.
Man kan købe kort med forskelligt antal greenfee, men vi har mødt danskere, der på samme tur har spillet 10-12 baner og nydt det i fulde drag.
I dette samarbejde kan man bo på nogle af banerne. Det kan man ikke på Hammarö, som imidlertid samarbejder med adskillige hoteller i Karlstad, og som desuden har standpladser for bobiler, som der er flere og flere golfere, der triller rundt i på deres ferie.

DEL
Forrige artikelHästens Holstebro Open 2021
Næste artikelGolf i Barcelonas baghave
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.