To sæt danske mestre og et par, der skal på eventyr i Portugal, fundet på Odense Eventyr Golf.

For anden gang blev der spillet Golfsixes på Odense Eventyr i Odense i to grupper, juniorer og seniorer. I år var der desuden tilføjet en åben turnering, hvor der blev spillet med handicap, og hvor vinderne skal til European Tours Golfsixes på Oitavos Dunes i Portugal. Her skal de deltage i en indledende Pro-Am med stjernerne, og vinderne af den kommer med i den rigtige rigtige Golfsixes, som vi danskere har et særligt forhold til, fordi Thorbjørn Olesen og Lucas
Bjerregaard vandt den første udgave.

Turneringen fik en flot afvikling i sol og fin stemning på det smukke anlæg, der var smukt forårsklædt, om end temperaturen ikke var rigtigt forårsagtig.

Formatet

Golfsixes spilles greensome som par m/k i matcher over seks huller, der hver har deres specielle moment. Der er to par-3, to par-4 og to par-5-huller, og på
andet hul gav hver birdie parret et skrabelod.
På hul 3 par 5 spillede man pga., at de to køn spillede sammen, ikke med længste drive, men konkurrerede om at være mest præcis, dvs. nærmest midten af fairway.
På hul 4 par-4 var der shot clock, hvor et slag skulle slås inden for 30 sekunder, mens der på hul 5 par-3 var nærmest flaget konkurrence.
Hul 6 par 5 afgjorde matcherne. Enten ved, at et par mindst havde opnået 3,5 point, eller ved, at ligestilling blev ophævet ved en nærmest flaget sudden death fra et ekstra teested 60 m fra pinden.

Danske mestre

Seniorernes DM blev til slut en sjællandsk affære, hvor finalen blev vundet 4-2 af Sophia Giverny Reich Carlsen/Jonathan Gøth-Rasmussen, Simons/Søllerød over Marie-Louise Tommerup/Anna Schmidt, Smørum/ Helsingør. Tredjepladsen gik til Nicolai Dahl/ Alex Furbo, Breinholtgaard/ Harre Vig.
Hos juniorerne sejrede Jens Thysted/ Matti Olsen, Holbæk/ Næstved 3,5-2,5 over Jonas Thygesen/ Emil Trab Skydt, Randers/ Kaj Lykke, mens Adam Nissen/ Mads Jensen, Odense Eventyr besatte tredjepladsen.

Turen til Portugal
DM blev spillet lørdag, hvorefter man søndag fortsatte med kampen om turen til Portugal, som vandtes af Mollerup-parret Lotta Ericsson – Kristjan Rafn 4-2 i finalen.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten 2: Ja-hatten kom på!
Næste artikelTyskland er et golfslaraffenland
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.