Inden for rækkevidde, gode baner med meget plads på, fin service, god turisme – og så belaster man ikke klimaet med en flyvetur.

Tyskland er kæmpestort, men på intet sted længere væk, end at det kan nås på en dag i bil. Landet har ikke tilnærmelsesvis den golfbanetæthed, som vi har herhjemme, men samtidig er golf stadig ikke blevet så meget en folkesport, at der ikke er masser af plads på flertallet af de meget fine og velholdte baner.
En typisk tysk bane har gode parkeringsfaciliteter, et stort, lyst klubhus med en stor terrasse og en god restaurant. Servicen er helt i top. Selv mindre anlæg har vel forsynede golfshops. Der er mulighed for at leje golfbiler, og banerne er meget velplejede.
Flertallet af dem er privatejet, men der er dog også en del medlemsejede. De mange private baner har kæmpet hårdt om greenfeegæsterne fra nabolandene og Skandinavien, men flere og flere har nu indsat, at i samarbejde trækker man flere til, og de spiller normalt runder på flere baner.

Hvorfor Tyskland?
Især på den anden side af Bremen og Hannover har man hidtil ikke set mange danske golfspillere på banerne, men i forlængelse af, at mange vil skære en flyrejse eller to væk om året, regner de nu med at komme i betragtning.
En ting er sikkert. Danskerne er populære. De har golfkultur, kan reglerne og spiller hurtigt. De har respekt for naturen, som tyske golfbaner har stort fokus på. De kappes nærmest om at spare på ressourcer lige fra at trykke færre ark papir til at genbruge så meget vand som muligt. Det tyske golfforbund opmuntrer denne tendens, bl.a. ved at tildele diplomer for ’øko golf’.

Hoteller og restauranter
Mange hoteller og restauranter har fået øje på golfspillerne. Ikke så få konferencehoteller har fundet ud af, at deres ledige kapacitet fra fredag til søndag ideelt kan fyldes op med golfturister.
En del af de privatejede baner har hoteller tilknyttet, så man kan gå lige ud på banen, og så man kan få tilbud hele ugen i stedet for kun i weekender.
Mange af restauranterne har spisekort, der varierer efter aktuelle råvarer, ofte økologiske, og momsen, der er lavere på såvel fødevarer som hotel og restaurant end i Danmark, giver et godt prisniveau.

Klima og turisme
Store dele af Tyskland har en længere sæson end i Danmark. Det bliver tidligere forår, og det lune efterår går jævnt hen ind i november. Mange tror, at når man kommer til Sydtyskland, er der tidligt mattefrost, men det passer ikke. I Rhein Neckar syd for Frankfurt og omkring Heidelberg er det meget få dage i årets løb, man ikke kan spille.
På samme måde, som man såvel i det østlige Tyskland og for den sags skyld det vestlige Polen som omkring Lüneburg syd for Hamburg kan spille al den golf, man vil fx i efterårsferien, som tyskerne ikke holder, og derfor er der ikke noget, der bliver dyrere på det tidspunkt.
Tyskland har masser af storslået turisme, hvad enten man vil opleve flora og fauna, man vil studere de mange historiske steder og bygninger, eller man vil glæde familiens unge med forlystelsesparker og vandlande.

DEL
Forrige artikelGolfsixes i fynsk forår
Næste artikelUdsigtsbane med klubliv og sjove golfhuller
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.