To danskere skal lørdag morgen kæmpe for at klare cuttet i SDC Championship i Sydafrika. Fredag blev spillet indstillet på grund af al for kraftig vind, og det bliver først genoptaget kl. 7 lørdag morgen lokal tid.

John Axelsen 70 slag og +1 samlet blev færdig med runden og ligger som nummer 61. akkurat på cutgrænsen. Hvis vinden lægger sig er det meget svært at forestille sig at det holder.

Joachim B. Hansen fik også færdigspillet sin runde i 71 slag, men +4 rækker til 101. plads og vil naturligvis ikke være nok.

Af de fire øvrige danskere, synes Niklas Nørgaard (+8 efter at have spillet to huller i 4 over) og Oliver Hundebøll (+13 efter at være 2 over på to huller) at have udspillet deres chance.

Bedre ser det ud for Martin Simonsen, der ligger i par på 47. plads. Han nåede kun at spille ét hul, og det kan han bittert ærgre sig over for det resulterede i en triplebogey 7’er. Jeff Winther er i +1 for såvel dagen som turneringen, og ligger sidee om side med John Axelsen, men med den fordel, at han kun har spillet fire huller og altså har 14 til at forbedre sin position.

Turneringen føres af franske Julien Brun (billedet), der gik 67 (-5) og er 8 under samlet. Svenske Jens Dantorp udnyttede at være ude inden det for alvor blæste op, og gik en 63’er (-9), hvilket giver ham andel i andenpladsen 7 under par, sammen med Albert Venter og Matthew Baldwin.

Foto: Getty Images

Forrige artikelLET: Nicole i top10 – holdturneringen afgjort
Næste artikelRoussin vandt og danskerne faldt tilbage
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.