Honda e er designet uden kompromis og med fokus på funktionalitet og anvendelighed. Honda e har et elegant og moderne udseende.

Honda e genskaber identiteten af en lille Honda til den næste æra inden for bymobilitet lige fra de velkendte LED-lyskombinationer for og bag og det stilfulde glasdæksel på ladeporten, til de rene linjer og strømlinede egenskaber, der optimerer den aerodynamiske effektivitet og raffinementet.

Perfekt til bykørsel
Den helt nye EV-specifikke platform er konstrueret til at tilbyde en spændende og ubesværet elektrisk ydelse med enestående køreegenskaber i bymiljøer.
En kraftfuld elektrisk motor, kompakte proportioner, en vægtfordeling på 50:50 og et lavt tyngdepunkt kombineres for at give bilen en sporty og dynamisk karakter. Honda e er baghjulstrækket, hvilket giver den to klare fordele: Den føles meget agil rundt i sving, hvor der er godt greb i både for- og bagaksel, men det gør samtidig også at den kan dreje rigtig skarpt og dermed har en lille venderadius på 4,3 meter.
Resultatet er en støjsvag, jævn og komfortabel kørsel med øjeblikkelig acceleration, der gør det nemt at navigere i travle gader.

Lækker kabine
Som komplement til den enkle og rene udvendige styling bruger interiøret subtile, moderne materialer til at skabe en afslappende atmosfære, der straks isolerer passagererne fra hverdagens stress og jag. Den generøse akselafstand giver passagerne plads, der kan sammenlignes med biler i det højere segment, og den åbne adgang bidrager til det rummelige indre miljø.

Det avancerede elektriske drivaggregat anvender gennemprøvede Honda-elektrificeringsteknologier med hurtig opladningskapacitet til at imødekomme kravene til daglig pendling. Batteriet med den høje kapacitet på 35,5 kWh giver en rækkevidde på 222 km (WLTP) og kan oplades til 80 % med kun 30 minutters hurtig opladning.

Honda præsenterer “e:Progress” – det første kommercielle energistyringssystem med fleksible takster til ejere af elbiler

– Honda præsenterer den første kommercielle energistyringstjeneste med Europas første fleksible energitakst specielt tilpasset EV-ejere
– Tjenesten tilbydes under det nye brand “e:PROGRESS”
– e:PROGRESS giver EV-ejere mulighed for at oplade deres bil ved at optimere brugen af vedvarende energi og på det mest omkostningseffektive tidspunkt

Honda har annonceret yderligere detaljer om sin første kommercielle energistyringstjeneste – under det nye brand “e:PROGRESS”.

e:PROGRESS tilbyder en smart-oplader, en smart-takst og et smart-opladningskontrolsystem, der giver brugerne optimal opladning. Smart-taksten vil være den første fleksible energikontrakt specielt skræddersyet til ejere af elbiler (EV), der findes i Europa, og optimerer brugen af elektricitet fra vedvarende energikilder, herunder solenergi, vindmølleparker og vandkraft. Tjenesten tillader også opladning på det mest omkostningseffektive tidspunkt i forhold til efterspørgslen på strøm.
2020 Honda e

Den nye tjeneste vil blive tilbudt i samarbejde med smart-opladnings- og aggregeringsspecialisten Moixa og den førende europæiske energileverandør Vattenfall. Gennem Moixas smart-opladningssystem GridShare specificerer kunderne blot deres foretrukne parametre for opladningen via en smartphone-app, hvilket giver systemet mulighed for at styre opladningen. Strømforsyningen leveres af Vattenfall med en fleksibel “brugstakst”, der tilbyder lavere energiomkostninger på et bestemt tidspunkt af døgnet i forhold til en fast takst.

Kombinationen af både Moixa og Vattenfall giver EV-ejere mulighed for at oplade deres bil efter en tidsplan, der giver optimal brug af den mest overkommelige og rene energi, der er tilgængelig. Den foretrukne hardwareløsning (smart-oplader) til den nye tjeneste er Hondas Power Charger, som er en husstandsenhed, der oplader en Honda e fra nul til 100 % kapacitet fra en 32-amp strømforsyning på lidt over fire timer, hvilket er betydeligt hurtigere end en standard stikkontakt.

Ud over at tilbyde kunderne en unik række fordele, vil e:PROGRESS hjælpe nettet ved at støtte aktiv netstyring til effektivt at stabilisere efterspørgslen og optimere brugen af vedvarende energi, samtidig med at Honda hjælpes på vej mod at nå sine CO2-reduktionsmål i overensstemmelse med virksomhedens vision for 2030.

Lanceringen af e:PROGRESS følger Hondas første køretøj-til-elnet-projekt, der gik live i januar med opsætningen af tovejsopladere i Islington, London. Dette projekt er første skridt i retning mod at hjælpe kommunestyret med at elektrificere hele sin flåde i overensstemmelse med dets forpligtelse til at opnå netto-nulemissioner inden 2030. Projektet, der leveres i samarbejde med Moixa og anvender deres smart-software GridShare, optimerer EV-batteriopladningen, når strømmen fra nettet er på det billigste og reneste. Det kan også samle grupper af plug-in-EV’er for at sende strøm tilbage til nettet, når det er på det dyreste og mest kulstofintensive.

Hondas Power Charger kommer på markedet sammen med de første kundeleverancer af Honda e denne sommer, og den fulde e:PROGRESS-tjeneste bliver tilgængelig i løbet af 2020. Den nye tjeneste vil i første omgang være tilgængelig i Storbritannien, mens Tyskland og andre europæiske lande kommer efterfølgend

2020 Honda e
Honda e føles som noget fra fremtiden
Instrumentbordet i Honda e er fyldt med tre skærme på stribe flankeret af en skærm i hver ende til de digitale sidespejle. Derudover har Honda e også et digitalt bakspejl, hvilket betyder, at dens kabine er fyldt med ialt seks skærme. Det er en af de detaljer, der får Honda e til at føles meget fremtidsagtig. Honda e er i hvert fald perfekt til dig, der godt kan lide fine gadgets. Honda siger selv, at model e er tænkt, som mærkets bud på, hvordan en bil vil se ud i år 2030. Jeg vil nok nærmere sige år 2025, men så passer pengene også.

Det dårlige! Rækkevidden…
Honda e er en udpræget bybil, og selv om dens officielle rækkevidde er på op til 220 km, så er virkeligheden en lidt anden. Under vores testkørsel af Honda e var 150 km rækkevidde et mere realistisk tal. Vores test bestod af en fin blanding af by og motorveje, og selv om Honda e ligger meget fint og stabilt ved motorvejshastigheder, så er byen bedst ved den – specielt når vi tager rækkevidden i betragtning.
Kan du leve med den relativt begrænsede rækkevidde, er Honda e dog klart en af de bedste elektriske bybiler på markedet lige nu.

5 ekstra facts om Honda e

• Den fås med to effekter 136 hk og 154 hk.
• Priserne starter ved 277.100 kr.
• Dens batterikapacitet er på 35,5 kWh.
• Du kan styre bl.a. opladning og klimaanlæg fra en ny Honda app.
• Du kan lade Honda e til 80 pct. med CCS-stik på 30 minutter.

Forrige artikelTrelleborg Golfklub Slagelse
Næste artikelMin “cheat sheet guide” til TrackMan HACKS
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.