Mens der ikke er amatører med i The American Express på PGA Tour – som normalt spilles som en pro-am de første tre runder – er der celebrities, bl.a. Annika Sörenstam, med i LPGA Tours sæsonåbning Diamond Resorts Tournament of Champions.

De to store amerikanske tours har stadig ingen, eller kun meget få tilskuere, men begynder så småt at åbne ind til spillernes ‘boble’. Et godt tegn eller en farlig færd? Det kan kun tiden vise.

Om SungJae Im kan vinde The American Express, og Danielle Kang kan vinde Diamond Resorts TOC afgøres først om 36 huller, men de fører i hvert fald begge alene, halvvejs.

Im, spilleren, der spiller flere turneringer end nogen anden i verdenseliten er 11 under par på PGA West, efter at have prøvet kræfter med begge baner. Det er et slag bedre end landsmanden Si Woo Kim, canadieren Nick Taylor, der også var med i toppen i sidste uge, mexicanske Abraham Ancer, som blev nummer to i turneringen i fjor, og så den amerikanske overraskelse Brendon Hagy og Tony Finau, der er en af verdens mest stabile spillere, men som synes ude af stand til at vinde golfturneringer.

Klaret cut

Danske Sebastian Cappelen lå hele fredagen og balancerede på cutgrænsen, og på sidste hul på Stadium Course, banens 9. blev det en sand gyser. Cappelen var i -4, præcis på den rigtige side af cuttet, men drivede ud i det som shot trackeren definerer som ‘unknown’. Derfra kom han op kort højre om green, med en tricky indspil på godt ti meter. Han gav sig selv et putt på godt to meter for at holde liv i turneringen og sænkede det. De 4 under er en delt 56. plads, men det er ‘kun’ syv slag fra førstepladsen og på en generøs bane, der både kan give og tage, er en topplacering ikke helt udelukket. Cappelen har præcis de samme statistikker i driving og greens i regulation som Brendon Hagy, der ligger nummer to, men har blot brugt mange flere putts.

Det er godt at se Francesco Molinari med fremme igen og så leverede Paul Casey et flot comeback med en runde i -7, der bragte ham op midt i finalefeltet ikke helt uden chancer for at blande sig i topstriden på søndag.

Søstre i titelkamp

På LPGA er Danielle Kangs forspirng to slag. Hun er i -13, foran Nelly Korda i -11. Tredjepladsen deles af mexicanske Gaby Lopez og koreanske In Gee Chun i -9, og så lurer Nellys søster, Jessica, på femtepladsen i -8.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelLyspunkt for Lucas
Næste artikelHeld og dygtighed sender McIlroy til tops
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.