De seneste mange måneder har ikke været en fest for Lucas Bjerregaard, der er faldet tilbage som nummer 386 på verdensranglisten, efter at have været helt oppe på en 42. plads, men det blev et lyspunkt for Lucas da han fredag morgen færdiggjorde 1. runde af Abu Dhabi HSBC Championship med en eagle på 18. hul og en runde i 68 slag (-4). Kort efter gik han på banen igen, det gik ikke helt så godt, men med en 74’er er han totalt -2, og er sikker på at klare cuttet i den kæmpestore Rolex Series-turnering.

Rasmus Højgaard fulgte en 71’er op med en 72’er og bør også være klar til weekenden, mens Søren Kjeldsen efter ni huller af 2. runde, ligger i par samlet og +1 for dagen.

Joachim B. Hansen spillede to runder i par, og det ser ikke ud til at være nok til at klare cuttet, men igen i dag nåede langt fra alle spillere at komme rundt inden mørket sænkede sig, så derfor sættes cuttes først officielt i morgen tidlig. Jeff Winther ligger side om side med Joachim og Søren i par – 2 under efter otte spillede huller og altså med en fin mulighed for at komme med i finalerunderne. Thomas Bjørn var i par efter 1. runde, men gik en birdiefri 2. runde i hele 81 slag, og er selvfølgelig ude af turneringen.

Hatton klart i spidsen

Den vredeste golfer i verden, Tyrrell Hatton, har ikke haft meget at rase over endnu. Med fem resterende huller af runden er englænderen 5 under for dagen, 12 under totalt, og han fører med fem slag til franske Romain Langasque, der mangler tre huller, Jason Schrivener, Jazz Janewattananond og Rory McIlroy.

Mens Justin Thomas er ved at spille sig tilbage ind i turneringen og videre til finalerunderne, så havde Rory McIlroy en barsk dag på banen. Han er 1 over par for 14 huller, og 7 under totalt, og glæder sig formentlig over at han skal afslutte runden lørdag morgen under lidt mindre blæsende forhold, for det kneb gevaldig med at få bolden i spil fra tee.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelGolf hack III
Næste artikelIm og Kang fører – Cappelen klarer cuttet
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.