Englænder med succes i fransk golf opfordrer danske golfklubber til at udvikle produktet.

– Når golfspillerne forandrer sig, skal golfbranchen også forandre sig!
Disse kloge ord blev sagt af Paul Armitage, som i dag er direktør for Open Golf Club i Frankrig, men som i mange år stod i spidsen for Le Golf National i Paris og var med til at udvikle banen frem mod det meget succesfulde værtskab for Ryder Cup 2018.

Paul Armitage var i Danmark for at tale på Foreningen af Danske Golfbaners efterårsseminar i Hørsholm Golfklub. Medlemmerne af foreningen, de private golfbaneejere, skal tænke mere kommercielt end flertallet af de klubdrevne danske golfklubber, og det var netop udvikling som Armitage’s indlæg handlede om.
Han brugte flere eksempler langt fra den gængse golftankegang; for eksempel det med Coca-Cola, som i mange år havde ét produkt, den cola som alle i hele verden kender, men som siden har videreudviklet produktet til at omfatte talrige smagsvarianter og være med på ’sundhedsbølgen’ ved at markedsføre sukkerfri cola. Havde man ikke gjort det, mener Armitage, ville andre have overtaget Coca Colas marked.
– Golf er en gammel sport, men vi må ikke glemme at følge med udviklingen, sagde han, og brugte endnu et eksempel. – Hvis man tager en topmoderne bil fra 1980 og sammenligner den med en bil i dag, så kan den grundlæggende præcis det samme, men ingen gider jo købe en gammel bil, når man kan få en moderne bil, med airbags, el-ruder, indbygget GPS, Apple Car Play og meget andet. Bilerne har udviklet sig selvom formålet med dem er uændret, og det samme skal vi være opmærksomme på i golfsporten, siger han og nævner eksempelvis mulighed for at spille færre huller, mere fleksible bookingsystemer og medlemskategorier, der bedst kan sammenlignes med de klasser vi kender fra flybranchen med First Class, Business Class etc. Der skal være en måde at spille golf på for alle, siger han.

Paul Armitages ord blev underbygget af fremtidsforskeren Jesper Bo Jensen fra Aarhus, hvis forskning taler sit tydelige sprog: Tid er luksus, arbejde og fritid er ved at smelte sammen – som en lykkelig følge af corona – og den hurtigst voksende befolkningsgruppe – de 30-39-årige – er parate til at tage golfsporten til sig, hvis den vel at mærke kan matche de andre behov, de har til deres livsstil.