Nej, nej, nej!

Nanna Koerstz Madsen havde alle muligheder for at vinde sin anden sejr på LET, men hun smed sejren helt væk på 72. og sidste hul.

Med et forsping på et slag og velvidende at nærmeste modstander, Anne van Dam, ikke havde en driver i bag’en, valgte den 24-årige Smørum-pige alligevel at slå driver på 18. hul på Aloha Golf Club. Det blev et stort hook ud i søen i venstre side af fairway, og efter et drop slog hun på green til et langt par-putt. Et to-putt ville sikre omspil, men nej. Førsteputtet var markant for kort, og det efterfølgende putt for bogey og omspil blev for langt.

Dermed kunne Anne van Dam sikre sig sejren i Andalucia Costa del Sol Open de España for andet år i træk, men vinderen havde svært ved at glæde sig, for det var åbenlyst at det var hendes modstanders eklatante fejl, der forærede hende sejren. “Nanna er en god ven, og jeg ville gerne have vundet over hende i omspil. På denne måde var det lidt mærkeligt,” sagde hun.

Beslutningen var taget

Efter runden sagde Nanna, at beslutningen om at slå driver på 18. var taget på forhånd, men det gør jo sådan set ikke beslutningen bedre.

Det var Nannas tredje dobbeltbogey på en runde, der endte i 75 slag. Højdepunktet var en eagle 2’er på 9. hul, hvor hun bragte sig tre slag foran – det blev dog hurtigt til to, da Anne van Dam straks efter fik birdie.

Nanna missede gode birdiechancer på 10. og 11., reddede en god par på 12. Så slog hun alt for langt på 13. og måtte notere en dobbelt, men på 16. tog hun igen føringen med et slag.

Nicole Broch Larsen gik sidste runde i 70 slag (-2) og sluttede på en delt 23. plads i -1 samlet.

Foto: Getty Images

 

Forrige artikelVildt comeback sikrer 5. sejr
Næste artikelNy golfring med udvidede samarbejdsområder
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.