Karlshamn Gk er Blekinges største golfanlæg med to strålende 18 hullers baner.

Med to 18 hullers golfbaner er Karlshamn Golfklubb det største golfanlæg i Blekinge, og klubben, der ligger nogle kilometer inde i landet i forhold til havnebyen Karlshamn, er så afgjort et besøg værd. Det er der i øvrigt allerede mange danskere, der har fundet ud af, for med bare 150 kilometer til broen i Malmø og med gode loakle overnatningsmuligheder er banen et yndet udflugtsmål for danskere, der tager på en kort smuttur til det sydsvenske.
Gamle Banan er fra 1966 og designet af Douglas Brasier, der har udnyttet et meget smukt, bølgende skovlandskab til at skabe en konstant udfordrende og charmerende bane. I første omgang åbnede 12 huller, mens de sidste seks fulgte efter i 1970 – det er de huller, der i dag er hul 3-8, og byder på nogle smalle træomkransede fairways, der stiller krav til det lange spil. Længde er ikke lige så vigtigt som præcision på den 5.703 meter lange bane (fra gul tee), og det samme gør sig gældende på den Nya Banan, der også blev etableret i to tempi; først i 1992 med de nuværende 10-18, der er tegnet af Roy Wictorsson, og 10 år senere med yderligere ni huller, som nu er for9 på Nya Banan, og som er tegnet af en gammel kending også på danske golfbaner, Jan Sederholm.

Nyt klubhus på vej
Til oktober åbner klubben et helt nyt, meget flot klubhus, der skal erstatte de gamle, meget nedslidte – men særdeles charmerende lokaler. Det nye klubhus er blevet til på baggrund af en rundhåndet donation fra en medlemspar, der for nogle år siden vendte hjem til Sverige efter en lang, succesfuld karriere i USA. De har foræret klubben seks mio. kroner til klubhuset, som samlet set kommer til at koste 15 mio.
Klubhuset kommer til at ligge lige ved siden af det oprindelige, stadig direkte ud til 1. og 10. teested og 9. og 18. green, den sidste ligger højt oppe på en bakke og er svær at ramme på grund af de store højdeforskel i forhold til fairway. Da Gamla Banan blev anlagt var den lang, det er den ikke længere i takt med hvordan golfsporten har udviklet sig, men man har gennem årene flyttet mange bunkers, så de ligger helt rigtigt i forhold til det moderne spil, og de mange træer er ikke blevet mindre med årene, og er stadig i høj grad i spil.
Nya Banan er både lidt kortere og endnu mere strategisk, med en del vand og flere gamle mure i spil – traditionelle markskel, som ses overalt i Blekinge og Småland. For9 på Nya Banan kan spilles som Pay & Play, hvis man har helt grønne golfspillere med på turen.
Medlemmerne har deres favoritter blandt de to baner; nogle foretrækker Nya, mens andre bedst kan lide Gamla. Det hænger blandt andet sammen med, at man har to medlemsformer; et medlemskab, der gælder Nya og et, der gælder til Nya og Gamla.
De mest spektakulære huller finder man på bag9 på Gamle, hvor man mod slutningen af runden kommer ned og spille langs Mörrum åen i en prægtig natur. 16. hul er banens signaturhul. Et langt par4, hvor der er out hele vejen i højre, og hvor to søer i venstre gør drivet uhyre vanskeligt. Enten skal man slå en draw ind over out of bounds, eller også skal man slå en fade, der starter direkte mod søerne – eller også skal man være i stand til at slå et snorlige 200-meter slag, for så at have godt 150 meter tilbage til en green, der som det eneste på dette hul ikke bør volde de store vanskeligheder.
Bemærk, at hvis man har Golfhæftet, så kan det kun benyttes til spil på Nya Banan, og ikke i ugerne 28-31. Frem til midt i september er greenfee 500 kr. på begge baner, med 100 kr. at spare hvis man kan spille hverdage efter kl. 16 og efter kl. 14 i weekends.

Fakta
Karlshamn Golfklubb. Gamla Banen: 18 huller, Par 72. Nya Banan: 18 huller, Par 72.
Greenfee: Indtil 15. september 500 svenske kroner. 16. september-31. maj: 400 kr. 400 kroner efter kl. 16 på hverdage og kl. 14 i weekends.
www.karlshamngk.com. Tel : +46 (0)454-500 85 E-mail: info@karlshamngk.com

Forrige artikelTvillingernes op- og nedture
Næste artikelVanvittig afslutning!
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.