Matthew Wolff på blot 20 år, vandt 3M Open på PGA Tour efter en af sæsonens mest spektakulære afslutningsrunder hidtil i denne sæson.

Det afsindige drama blev bygget stille og roligt op i løbet af runden, hvor 10 spillere på et tidspunkt var inden for bare et slag, flere af dem havde ganske vidst afsluttet deres runder, og man fornemmede at spillerne i de sidste bolde på banen ville kunne bryde ud af gruppen til sidst – og det skal ellers love for, at det skete.

22-årige Collin Morikawa havde fået en tung start med to tidlige bogeys, men fandt spillet og leverede et magisk comeback med fem birdies fra 11.-16. hul, så han og den to år yngre Wolff, som også for en måned siden stadig var amatør, delte føringen i -19. Bryson DeChambeau, der syntes at være faldet ud af topstriden med to bogeys midt på runden, rejste sig med birdies på 10., 13. og 16. og var ét slag bagud. 25-årige Wyndham Clark kæmpede med det lange spil, men holdt sig inde i titelkampen med et fantastisk short game, og den 31-årige canadier Adam Hadwin kæmpede indædt for sin chance.  Matthew Wolff med det uortodokse sving og spektakulære jernslag modsvarede angrebet fra Morikawa med vidunderlige jernslag og var tre under for bag9.

Mesterklasse

Inden 18. hul lignede det et omspil mellem de to yngste. Men så gik alting helt amok. Fra 180 meter slog Bryson DeChambeau turneringens bedste slag ind over vandet til den svære pind på 18. hul til et eagleputt fra blot to meter. Ude i fairway ventede Morikawa og Wolff på at skulle slå, da han til et brøl fra tilskuere og med to knyttede næver sænkede puttet – -20! – og nu skulle de to unge lave birdie bare for at komme i omspil. Wolff slog først, og lå i kanten green med otte meter til hullet, fra en position, hvor alle andre den dag havde slået bolden kort eller venstre om hullet. Morikawa slog endnu et drømmeslag til et noget lettere fire meter putt.

Wolff putter først og skal primært være sikkert på ikke at tre-putte, men sænker puttet i et sandt inferno af jubel. Det var som på 18. green til en major eller en Ryder Cup. På 17. hul havde Morikawa haft et birdieputt hele vejen rundt i hullet inden det blev oppe. Nu stod han med et lignende putt, nu pludselig for omspil. Puttet så ud til at gå i, men på de sidste centimeter drejede det af, og gled forbi. Matthew Wolff blev den næstyngste vinder nogensinde på PGA Tour og sikrede sig sit Tourkort i sin blot fjerde start. Bryson DeChambeau lignede en mand, der ikke troede sine egne øjne. Han troede at hans spektakulære afslutning var dagens clou, men få minutter efter var det overgået. Morikawa sænkede birdieputtet for delt andenplads og det var nok til, at også han sikrede sit Tourkort efter blot tre starter. En stor fremtid venter disse unge spillere, der ikke alene spillede vidunderlig golf, men også viste høj moral, og havde overskud til at give hinanden et kærligt bjørnekram efter runden. Det var magisk, og ikke siden Jordan Spieth i 2013 har golfsporten oplevet lignende unge talenter. Inden vanviddet kulminerede havde en tredje nyprofessionel, norske Viktor Hovland, med en runde i 65 slag spillet sig ind på en delt 13. plads for anden uge i træk.

Foto: Getty Images

Forrige artikelKlasseanlæg i Karlshamn
Næste artikelWeekend update: Rahm er kongen af Irland
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.