Hills GC byder på udslag fra klippefremspring, indbydende græstæpper og indspil til drillende greens. Alt er pakket ind i et storslået layout.

Hills GC som ligger 12 km syd for Gøteborg er golf fra øverste hylde, og banen rangerer velfortjent blandt de bedste baner i Sverige.

Banen er skabt af Arthur Hills i Ohio, USA, som er en af verdens mest velrenommerede banearkitekter, og med sin høje kvalitet og længde fra den bagerste tee er banen designet til internationale mesterskaber. Challengetouren lagde vejen forbi i september 2008, og i 2019 afvikledes Scandinavian Invitation med deltagelse af europatourens bedste spillere.

Udsigten fra tee på Hul 1 giver et godt overblik over hulforløbet; frodig grøn fairway, det hvide sand i bunkers og klipperne i baggrunden, wauw! På mange af hullerne er udslagstederne placeret højt, måske på et klippefremspring med et lag jord over på. Herfra slår man ud i dalsænkninger på fairways, som bølger med en blanding af små og langstrakte forhøjningen, mens høje skovfyr og birketræer, som er en del af den oprindelige skov, omkranser mange af hullerne.

Lokker til at skære huller

Der er en del vand i spil, og hvor der er sø, bliver man lokket til at forcere vand for at skære noget af længden. Banen belønner i det hele taget spillere, der tør tage chancer. Ofte står man i et valg mellem et forholdsvis kort udslag, der tager fairways bunkers ud af spil, eller et langt slag, der forcerer bunkers og giver mulighed for at nå green i to slag.

Hul 3 er også værd at fremhæve, et par5-hul hvor man i indspillet har en stor udfordring, hvis man vil undgå sø og den kæmpe bunker, der beskytter fairway.
Det er svært at udvælge et signaturhul. Der er mange kandidater. Hul 9 og Hul 10 er suveræne golfhuller, både hvad angår det spektakulære og det spillemæssige. Men skal man træffe en afgørelse, så er hul 17 signaturhullet. Det overgår nemlig alle andre med den mest imponerende udsigt fra toppen af et klippefremspring og med det største fald i udslaget.

Meget kuperet

Hills hører til i kategorien ”meget kuperet” baner, hvilket også afspejler sig i greens, og de er samtidig ekstremt hurtige.
Greens og området omkring greens er ypperlig. Det høje kvalitet udmønter sig i en usædvanlig jævn overflade på greens og betyder, at man på trods af hældninger og stor fart på boldene har gode forudsætninger for at sænke sine putts. Virkelighedens verden er selvfølgelig en anden!
Fairways er ligeledes meget jævne, men har en nærmest sprød overflade, hvor det er let at slå turf. Og for at fuldende den æstetiske oplevelse er fairways krydsklippet i sirlige mønstre.

Det kan anbefales at leje en byggy, i alt fald for dem, der er behageligt anlagt. Ud over at banen er kuperet, så er der generelt langt mellem teestederne.

Hills Golf Club

Hills väg, 431 51 Mölndal
www.hillsgolfclub.se

Greenfee
850 – 1390 SEK afhængigt af sæson og tid på dagen.

DEL
Forrige artikelMange tilbud i Nordjylland
Næste artikelManassero har vundet igen
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.