Den er god nok. DP World Tour kommer til Furesø Golfklub i Birkerød fra 21.-24. august næste år, hvor anden udgave af Danish Golf Championship afvikles på den smukke, nordsjællandske bane.

Det blev officielt afsløret ved et pressemøde i dag i golfklubben, som i år fejrer 50-års jubilæum. DP World Tours besøg har dog intet med jubilæet at gøre.

– Vores jubilæum er for medlemmerne, mens Danish Golf Championship bliver for hele golf-Danmark, siger en meget stolt og glad formand for Furesø Golfklub, Lotte Burchard.

– Jeg er megastolt over at GolfPromote og DP World Tour har fundet vores bane god nok til at være vært for så stort et arrangement, og jeg er tror det kommer til at betyde meget for brandingværdien for vores klub, siger hun.

Også promotor Flemming Astrup er glad for at DP World Tour endelig kan komme til Københavnsområdet – Furesø Golfklub ligger blot 25 kilometer fra Rådhuspladsen. Han siger: – Vi har hele tiden haft et ønske om at Danish Golf Championship skulle rundt i hele landet, og hvor de første udgaver af Made in Denmark i høj grad føltes som en fælles dansk golffest, så udviklede det sig siden til en primært jysk turnering. Sponsormæssigt kan vi mærke, at mange internationale selskaber, der er involveret i golf ser Danmark som København alene, og vi har allerede en sponsor, der er med i år, som er med næste år med et femdobbelt budget fordi vi nu skal til København.

Spillerne glade

Også spillerne er glade. I hvert fald Niklas Nørgaard og Søren Kjeldsen, der begge var til stede ved præsentationen. For begge gælder at de vil kunne sove i deres eget hjem under turneringen til august næste år.

– Jeg har ikke spillet banen i mange år, men var ude og kigge lidt på den her til morgen, og det var virkelig et positivt udtryk. Greens og bunkers og hele det udtryk banen har er af internationalt format. Det er på ingen måde en ‘almindelig dansk golfklub’, siger Søren Kjeldsen.

– Jeg er vokset op 10-12 kilometer fra Furesø Golfklub har nok spillet mere end 50 runder på banen. Den kan blive sat op, så den bliver en regulær test, og jeg glæder mig meget til at komme og spille turneringen, siger Niklas Nørgaard, som ikke tror at banen kommer til at spille for kort. – Det afhænger meget af vind og vejr, men sætter de op med firm greens og høj rough, så bliver den ikke så nem, siger han.

Klar til brug

DP World Tours tournament director Mikael Ericsson og hans folk har flere gange været og inspicere banen, og har sagt god for den uden forbehold. Der skal ikke ændres noget, eller gøres noget særligt for at den kan tages i brug. Det største forbehold er driving rangen, der er for kort, men da hullerne bag rangen ikke skal benyttes, er det ikke noget stort problem. Man kommer til at spille en bane der bliver ca. 6.400 meter lang til par 71. Hestkøb-sløjfen vil blive benyttet som den er, men hul 1 og 9 på Parkvej-sløjfen skal spilles som 10.-11. hul, og der skal så tages to huller ud på Farum-sløjfen, men hvilke er ikke helt besluttet endnu.

Det er heller ikke besluttet hvordan logistikken skal gribes an, for der er trangt – både på banen og omkring klubben – men Flemming Astrup siger, at udfordringen minder om den udfordring man havde i Silkeborg til Made in Denmark, og det blev løst problemfrit. De forventede mange tilskuere kan bl.a. tage toget til Birkerød St., derfra er der små 15 minutters gang til banen. Man er i dialog med myndighederne om parkerings- og andre trafikale forhold. Det var GolfPromote, der henvendte sig til Furesø i oktober sidste år og spurgte om klubben var interesseret.

Furesø Golfklub er én af landets største golfklubber med ca. 1800 medlemmer, og hvor de skal spille i de 14 dage banen vil være helt lukket, er ikke besluttet.

– Det er nogle af de ting vi arbejder på, men vi forventer at finde en løsning. Først og fremmest, så tror jeg at mange medlemmer vil tage det som en stor oplevelse at se deres bane blive spillet af de bedste spillere i Europa. Og jeg har en forventning om, at mange af medlemmerne vil være frivillige i arrangementet, siger Lotte Burchard.

Hun får nok snart medlemmernes ‘dom’ over bestyrelsens beslutning om at sige ja til så stor en opgave, for allerede i næste uge er der ordinær generalforsamling i Furesø Golfklub, hvor formanden faktisk er på valg.

Foto: De smukke omgivelser på Hestkøbgård skal være vært for Danish Golf Championship i 2025. (c) GOLFBLADET

 

Forrige artikelHornbæk Golfklub opfører golfcenter
Næste artikelFredag bliver spændende for danskerne i Delhi Challenge
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.