Golfexperten har et godt råd, og et par gode julegaveideer til dig.

I sæsonens sidste udstyrstips fra Golfexperten, har vi besøgt butikken i Herlev, hvor butiksassistent Mikkel Pedersen dels råder læsere, der overvejer at få nye jern, til at købe nu, og dels giver et par gode, og nyttige tips til julegaveideer.
”Hvis man går og overvejer at skifte golfsæt, eller måske bare få en ny driver, så vil jeg råde folk til at købe det nu i stedet for at vente til sæsonen kommer i gang igen til marts,” siger han.
”Der går altid et stykke tid, hvor man skal vænne sig til nyt udstyr, og venter man til marts, så risikerer man, at man spiller dårligt i de første måneder af sæsonen, fordi man ikke har vænnet sig til de nye jern, eller den nye driver endnu. Køber man derimod nu, kan man benytte hele vinteren til at tilvænne sig – enten ude på de baner, der er åbne, eller ved at træne indendørs eller på simulator. Når sæsonen så kommer i gang er man helt klar,” siger han og tilføjer, at de fleste af 2020-sæsonens udstyrsnyheder allerede er til at købe i butikkerne.

Afstandsmåler
Rigtigt mange har allerede en golf GPS, der kan vise afstandene på banen, og nogle har en laserkikkert til at måle den præcise afstand til flaget.
”Det er i dag næsten standardudstyr. Hvor det nok især er de bedre golfspillere, der har gavn af en kikkert, så kan alle få god hjælp af et golfur med GPS. Vil man have begge dele, så har både Garmin og Bushnell lavet kombikikkerter, der samler kikkert og GPS i ét instrument. Bushnell laver nogle af de bedste kikkerter og har en model, Tour V4 Hybrid, hvor der også er et lille display på siden med GPS-data. Garmin er derimod førende indenfor GPS’er, og i deres kombi-kikkert, Z80, ligger det hele i kikkerten når man ser i den,” siger Mikkel Pedersen.
Z80 koster 5.399 kr., mens Tour V4 Hybrid koster 3.699 kr.
”Mindre kan dog gøre det. De fleste har kun brug for et golfur, og her har Garmin flere modeller fra 1.299 og opefter. Vores bestseller er den billigste model, S10, der har alt det gennemsnitsgolferen skal bruge. Den større model, S40, har en mere elegant finish, touchskærm og mulighed for koble op til mobiltelefonen, hvis man har brug for det.”

Pang farver og lav kompression
Mikkel Pedersen har endnu et godt råd, som også kan være en god julegaveidé. Han anbefaler, at man spiller med farvede bolde nu hvor vintersæsonen er over os, og her anbefaler han især DX2 Soft Optix bolden fra Wilson, fordi: ”DX2 Soft bolden har markedets blødeste kompression, og når man spiller i koldt vejr, så performer bløde bolde bedre end hårde. DX2 Soft er speciel på den måde, at den føles hård, i modsætning til at den har en blød feel. Det er kernen, der er blød og som derfor giver spillere med lav svinghastighed en fordel. Optix-modellen fås i flere pang farver, der er lette at se i tilfælde af let rimfrost og mellem nedfaldne blade. Prisen er 199 for et dusin.”

To billige gaveideer
Til sidst foreslår Mikkel Pedersen to billige gadgets, der faktisk kan være ganske værdifulde.
”Mange seriøse golfspillere vil gerne optage en video af deres sving med mobilen, men det er svært hvis man ikke har en til at gøre det for en. Selfie Golf er en smart lille dims, som man klikker fast på et jern i bag’en og derefter sætter mobilen fast i. Så kan man filme sit sving uden problemer. Prisen er 279 kr.”
Lidt billigere er en Back bone stang til 249 kr. fra Bag Boy. Den er beregnet til at have inde i bag’en, når man rejser, og den beskytter især driveren mod tryk, der i værste fald kan betyde at driveren knækker.
”Vi anbefaler ofte folk, der rejser meget, at købe det billige rejsecover fra Bag Boy til 599 og en Back Bone, i stedet for det dyrere og bedre polstrede rejsecover til 799. Det bliver 50 kroner mere, men beskyttelsen af udstyret – i sær af driveren – er meget bedre.”

Artiklen er lavet i samarbejde med Golfexperten.

Forrige artikelTodd ud af krisen
Næste artikelÅrets sidste ET-turnering – Højgaard søger lykken downunder
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.