Smørum Golfklub er landets i særklasse stærkeste eliteklub, og sidder på det danske holdmesterskab for både herrer og damer.

Fra den kommende sæson bliver magtbalancen i toppen af damernes Santander Division yderligere forrykket, for Smørum har i vinterpausen fået tilgang af endnu en landsholdsspiller. Olivia Grønborg Skousen er skiftet fra Helsingør til Smørum, og dermed svækkes den nordsjællandske klubs muligheder alvorligt i bestræbelserne for at vinde mesterskabet tilbage fra Smørum. Helsingør – med Olivia som et af sine trumfkort – vandt DM-titlen i 2020 og 2021, men kom lidt overraskende ikke med i DM-slutspillet sidste år, hvor Smørum suverænt titlen.

– Der er ikke tale om et fravalg af Helsingør, men et tilvalg af Smørum, siger 19-årige Olivia Grønborg, der går på college i USA på Nova Southeastern University i Fort Lauderdale, Florida.

– Elitemiljøet i Smørum, og klubbens muligheder for og vilje til at hjælpe elitespillere er langt bedre end i nogen anden klub i Danmark, og når jeg er hjemme i Danmark i sommerferien og skal spille danske og internationale eliteturneringer, så kommer jeg i Smørum til at træne med de allerbedste damespillere herhjemme, siger hun.

Godt match

Keld Østergaard, der er direktør i Smørum, er glad for at kunne tilknytte endnu en topspiller til klubben, og ser frem til at få Olivia Grønborg med i den meget hårde kamp om pladserne på førsteholdet. Han afviser, at have ‘fisket’ en af klubbens hårdeste konkurrenters bedste spiller.

– Vi henvender os aldrig selv til spillere. De kommer til os fordi de gerne vil være en del af vores eliteprogram, og kan vi se et match mellem en spiller og Smørum, og kan vi finde økonomi til det i vores budget, så tager vi gerne i mod en dygtig spiller. Det er tilfældet med Olivia, siger han.

Olivia Grønborg har spillet i Helsingør hele sit liv, og kommer trods klubskiftet stadig til at have en tæt tilknytning til barndomsklubben, siger hun.

Foto: Lars H. Laursen

 

Forrige artikelSyv af 9 indenfor cuttet, men halvdelen af anden runde mangler
Næste artikelRahm næsten fremme i spidsen – Olesen nr. 7 i Dubai
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.