Det lykkedes som forventet ikke at få alle spillere i SDC Championship igennem tredje runde lørdag, hvor mange også skulle spille næsten hele anden runde færdig.

Den enlige dansker, der klarede cuttet, Niklas Nørgaard, blev dog færdig. Han gik runden i 70 slag, og ligger delt 25 i 4 under par. Lørdag morgen havde han leveret noget af en superrunde, for efter to dobbeltbogeys i stormen fredag inden spillet blev afbrudt, gik han lørdag morgen de resterende 16 huller i 10 under par (!). Eftermiddagsrunden gik også godt, for efter fem birdies på de første 10 huller (og én bogey) flirtede Møllens med Top10, men så fik han bogeys på 12. og 13. og det tog ligesom gassen lidt af runden.

I toppen er spillerne ikke færdige med runden, men norske Kristian Krogh Johannesen er fortsat i -11, efter 13 huller. Han er dog blevet indhentet af Matthew Baldwin, som også er i førerbolden. Baldwin er 4 under efter 13 huller og også 11 under samlet. Den tredje spiller i førerbolden, Julien Brun er +2 for runden og faldet ned på en mangedelt niendeplads i 6 under. Syv bolde, i alt 21 spillere, manglede at færdigspille runden da mørket faldt på over Cape Town.

Tredje runde færdigspilles søndag morgen og så går man straks derefter i gang med fjerde og sidste runde.

Foto: Getty Images

Forrige artikelRoussin vandt og danskerne faldt tilbage
Næste artikelSikker sejr til Baldwin – Niklas Nørgaard nr. 23
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.