Amalie Leth-Nissen måtte slippe taget i den absolutte topstrid på LET’s Q-School, da tredje af fem runder i dag blev afviklet. Smørum-spilleren, der fortsat er amatør, satte 2 slag til på North Course, og faldt ud af Top5. Men med 6 under par ligger hun stadig lunt i svinget til at få et kategori 11-kort til LET på onsdag.

Linette Holmslykke (billedet) fra Vejle spillede sig derimod frem i feltet med en 69’er på North Course (-2), og kom indenfor Top60, som i første omgang er vigtigt. Det er nemlig kun spillere i Top60 (og delt), der får adgang til den afsluttende femte runde onsdag. Hun er 1 over par samlet, hvilket lige nu er 4 slag fra den 20. plads (og delt), der udløser et kort til touren.

Værre ser det ud for Fie Olsen, samlet +6 efter en 77’er i dag på South Course. Hun har 4 slag til Top60 – og kun én runde at hente dem i – og 9 slag til et tourkort. Sofie Kibsgaard Nielsen fik samlet sig sammen efter en skrækkelig for9, der bl.a. bød på ikke færre end tre dobbeltbogeys på South Course men det blev en runde i 80 slag (+7). Hun er 9 over par, 7 fra Top60 og 12 fra et tourkort. Det ser umuligt ud.

Det er værd at bemærke, at én af deltagerne i Final Qualifier er den rutinerede finne, Sanna Nuutinen. Forrige år var hun med i kampen om at vinde ranglisten på LET, men måtte nøjes med at vinde adgang til Q-school på LPGA, hvor hun fik et kort. Det har hun ikke kunnet fastholde, og derfor er hun nu i gang med en nærmest desperat kamp for at genvinde en kategori på LET. Og det ser ikke godt ud. Hun er 5 over par, og altså 3 slag fra at komme videre til den afgørende runde – og 8 slag fra ’fast arbejde’. Golf kan nogle gange være en grusom sport at dyrke på professionelt niveau.

Foto: Tristan Jones, LET

Forrige artikelAfrikas stjerne
Næste artikelLinette Holmslykke spiller sig tæt på tourkort
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.