– Vi fortæller mere om JuCad trolleys, end vi sælger dem, men der er altid et publikum til det ypperste, siger Golfexpertens Mathias Kristensen.

El-trolleys går som vaffelis på en varm sommerdag i disse år, og det er med el-trolleys som det er med biler. Der er dem, der opfylder et behov, og så er der dem, man næsten kun tør drømme om engang at eje.
Det tyske luksusmærke JuCad tilhører så afgjort den sidste kategori, for prisen på mærkets billigste el-trolley i rustfrit stål starter fra 12.000 kr., mellem-udgaven i carbon koster fra 22.000 kr., men vil man gi’ den fuld gas, og synes man en JuCad med titanium-stel er det eneste, der rigtigt matcher ens 12-cylindrede Maserati eller ens Bond-style Aston Martin, så koster den 29.999 kr.
– Det er så uden scorekortholder og andet tilbehør, siger Golfexpertens Mathias Kristensen med et grin. Han arbejder i butikken i Tilst ved Aarhus og elsker at vise luksus JuCad-trolleyen frem.
– For at være helt ærlig, så fortæller vi kunderne mere om dem, end vi sælger. Men det er sjovt at fortælle om, og kunderne er vilde med dem, siger han. – Faktisk solgte vi en i sidste uge, så jeg måtte hente denne her i butikken i Herning for at kunne vise dig den, siger han da GOLFBLADET kommer forbi for at høre hvad man dog får for alle de penge.
– Man får markedets mest elegante design, hvor alt; motor, kabler og anden teknik er gemt inde i en slank rørkonstruktion, og man får den letteste el-trolley, der findes. Den vejer kun omkring 5,5 kilo. Lithium-batteriet er superkompakt, og er lavet til at man gemmer det af vejen i golfbag’en. Det klikkes magnetisk på stellet, og magneten er så kraftig, at den nærmest suger stikket til sig, fortæller Mathias.

JuCad er blevet berømt for sit slanke rørdesign, der er meget let. Fås i både stål, carbon og i titanium.

Diamanter varer evigt
Historien om JuCad er unik. Det er en familieejet tysk virksomhed, der i 1988 begyndte at lave deres første almindelige skubbetrolleys i det karakteristiske slanke stålrørsdesign, som stadig er JuCads varemærke. Siden er virksomheden vokset og er blevet golftrolleyens svar på de allermest luksuriøse biler. I Tyskland hvor prisen for golfklub medlemskab ikke betyder noget for golferne, er JuCad blevet et kæmpestort mærke. Herhjemme, hvor vi er en anelse mere ydmyge, er det et niche-produkt for liebhavere og nybagte Lotto-millionærer.
– Det er et fantastisk produkt, siger Mathias. – I håndtaget er der tre funktioner; Drive, Reverse og Neutral. I modsætning til andre el-trolleys kan den bakke, og sætter man den i ’Neutral’, så kan den benyttes som en helt almindelig skubbetrolley, hvis man skulle være så uheldig at løbe tør for strøm. Det sker dog næppe. Batteriet er lavet til at holde mindst 36 huller, men selv de bedste batterier bliver jo lidt trætte med årerne.
JuCad har en masse eksklusivt tilbehør – som nævnt, scorekortholderen, men også en særligt designet paraply, der kun kan monteres på en JuCad og som i den vindstærke version koster 1.100 kr., man kan – og de fleste gør det – købe en transporttaske til trolleyen, der i sammenpakket tilstand ikke er større end at den kan være i bagagerummet på en sportsvogn. Tasken alene koster 800 kr. Ønsker man fjernbetjening, så koster det 2.500 oveni.
– JuCad laver deres egne eksklusive bags, men alle bags kan sidde på trolleyen, og de har et enormt tilbehørsprogram, der inkluderer specielle designs, farvekombinationer, indgravering af navn og man kan tilmed bestille den med en ægte diamant på kontrolknappen. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænsen, hvis man altså har penge nok, siger Mathias, som faktisk har solgt to af de dyre og en del af de lidt billigere JuCads. – Der er et lille marked herhjemme. Mennesker, der er gået på pension, spiller 4-5 gange om ugen og bare ikke vil gå på kompromis. Folk, for hvem kun det bedste er godt nok.
For de fleste af os, skal der nok en stor Lotto-gevinst til at kaste over 30.000 efter en trolley, men hvis det er mig der vinder den store gevinst i denne eller næste uge, så er en JuCad trolley nok det første jeg køber.

DEL
Forrige artikelKurt Dreyer, teater-, film- og tv-skuespiller og instruktør
Næste artikelJonas Blixt’s bane dufter af nåleskov
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.