Klokken 3 natten før DP World Tour finalens sidste runde vågnede Rasmus Højgaard med voldsom mavekrampe, der udløste kraftige opkastninger, fortalte han efter runden Leif Nyholm. Han var slatten under opvarmningen og fik fornyede mavekramper på 11. hul. Nogle piller på 12. hul tog dem på forbløffende hurtigt, og han kunne spille videre.

Højgaard forklarede, at han i en slags skræk for smerter havde stærkt fokus på et slag ad gangen, og minsandten – det fokus fjernede alle bogeys fra scorekortet, mens der kom fem birdies, som var tæt på at blive til seks på sidste hul.

En imponerende præstation, som i slutstillingen gav en delt syvendeplads, en fastholdt 16. plads på Order of Merit og dermed næsten med sikkerhed en plads i feltet i The Open 2023.

En fornem afslutning på en flot sæson, der har vist et stærkt forbedret bundniveau med mange topplaceringer.

Jon Rahm, på Gettys billede dobbelt!, blev ikke for alvor udfordret i slutrunden. De nærmeste konkurrenter faldt hurtigt tilbage bortset fra svenskeren Alex Norén, der nærmest blev genfødt som topspiller.

Afslutningen var spændende, bl.a. med adskillige topspillere, der viste, hvordan man klarer en vandtur til par, og slutstillingen i toppen blev:

1. Jon Rahm -20. 2. Tyrell Hatton og Norén -18. 4. Rory McIlroy -16. 5. Tommy Fleetwood og Matt Fitzpatrick -13. 7. Rasmus Højgaard og Adrian Meronk -11.

McIlroy vandt dermed årets Order of Merit såvel i Europa som USA.

Thorbjørn Olesen spillede runden i -3 og sluttede som nr. 29 i -1.

Forrige artikelOp ad bakke for Nicole og Karen
Næste artikelDet glippede for Nicole og Karen – Lydia Ko og Svensson vandt
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.