Efter 66 dage uden live golf fra PGA Tour var det næsten lige så hyggeligt og afslappende på Golf-TV at se McIlroy og Dustin Johnson spille Taylormade Driving Relief på Ben Hogans yndlingsbane i Florida, Seminole GC mod Rickie Fowler og Matthew Wolff som at se Preben Elkjær og Søren Kjeldsen forleden.

De fire spillere bar korte bukser, bar deres egen bag, brugte afstandsmåler og måtte selv rode i bunkerne, der var uden river. De holdt smukt afstand, og mange tydelige ansatser til at fejre med high five blev holdt fint i ave.

Under vejs var der interviews med komikeren Bill Murray, verdens nr. 2 Jon Rahn og komikeren Donald Trump, der også blev præsenteret som præsident, og som undlod at tage stilling til McIlroys seneste konstatering af, at de to nok har spillet deres sidste golfmatch.

Der var masser af fremragende slag og spændende golf, ikke mindst pga. de kæmpebeløb, der blev spillet om, og turneringsformen. De hullerne13-18 blev delt, var der syv skins og 1,1 mio. $ i spil på den shoot out, hvor nærmest flaget på par-3-hullet 17 skulle afgøre, og havde Fowler, som med syv birdies og stor stabilitet var matchens store spiller, og Wolff vundet det, var matchen endt med knusende cifte på 2.450.000 $ til dem og 750.000 $ til McIlroy/Johnson, alt naturligvis skænket til velgørenhed.

Fowler slog sit dårligste slag hele dagen, Johnson ramte heller ikke green, mens Wolff satte målet ved at være ca. 5 m fra flaget – hvorefter McIlroy slog sit og hele dagens sidste slag til knap 4 m og afgjorde sagen til sin fordel: 1.850.000 $ mod 1.350.000 $. Billedet (Getty) viser hans og Dustin Johnsons følgende jubel, og det var da også en pæn præmie for nærmest flaget.

21-årige Wolff pyntede på sin længe noget blege indsats ved at vinde begge long driving konkurrencerne og tage 450.000 $ for det, og 16 birdies blev belønnet med i alt 630.000 $, mens private donationer rullede ind under hele matchen og til slut udgjorde godt 4 mio $.

Matchen? Jo, McIlroy og Johnson kom bedst fra start og førte med 200.000 $ efter seks huller. Så gjorde Fowlers stabilitet udslaget frem til og med hul 12, så de i skins førte 7-4. Et af de følgende huller blev delt i fire birdies – ingen bolde blev samlet op, fordi et hul var afgjort, hvis der var chance for en birdie til kontant belønning.

Udmærket og afslappet underholdning, men der bliver trods alt mere nerve, når spillerne skal spille penge ind til sig selv, startende med Charles Schwab Cup om tre uger.