Kokkedal fik sin anden DM-titel og Smørum sin syvende i vellykket DM-slutspil hos Aarhus GK

Man har snart vænnet sig til, at Niklas Nørgaard Møller bliver nr. 2, men
… det ville have ærgret mig meget, hvis jeg også var blevet nr. 2 i DM for hold, konstaterer han.
– Kokkedal vandt i 2008, og den eneste genganger fra det hold var Simon Gundorph, og vi har hørt meget om det mesterskab lige siden, ikke mindst når vi er blevet nr. 2, så nu skulle det være.
Det var dog tæt på, at der slet ikke var blevet nogen finale, for Kolding var meget tæt på at vinde semifinalen mod sjællænderne. Da Simon Bukrinsky, som har haft en ualmindeligt stor sæson, vandt 2&1 over Nikolai Høgh, var matchen mellem Nørgaard Møller og Martin Ovesen afgørende.
Ovesen førte med to efter 10, men var indhentet efter 15. Møller tog føringen på 16 og delte de to sidste huller, så matchen sluttede 9-9.
– For to år siden tabte Kokkedal efter omspil i såvel semifinalen som bronzekampen. Det var ikke mig, men nu havde jeg chancen for at tage en slags revanche, beretter Møller, der fik endnu et møde med Ovesen i omspillet.
Pinden stod svært, men begge fik birdieputts. Ovesens på 1½ m ned ad bakke. Møller ca. samme afstand, men op ad bakke. Det gjorde forskellen. Ovesen missede, Møller holede.
Finalemodstanderen blev Brønderslev, som besejrede Smørum 11-7.

Nervepirrende finale
Også finalen blev en gyser på Aarhus GKs fine anlæg, hvor der var en helt forrygende service, som alle adspurgte roser til skyerne.
Skæbnen ville, at Gundorph og Møller stod med de to afgørende matcher ved stillingen 8-6 til Brønderslev. Først skulle Gundorph mod Morten Hedegaard på 18 hole fra seks meter for at vinde, og det klarede han.
Derefter skulle Møller besejre Jakob Kollerup i en match, som han havde ført med tre efter ti huller, men som var lige efter 16. Så vandt han 17 og delte 18.
Sejren var i hus efter en forrygende dyst, som nordjyderne havde stor ære af. Vinderne var ekstra stolte over at have sikret proen Niels Rørbæk en DM-titel, som han i mange år har ønsket sig.
I bronzekampen faldt Smørum helt sammen og tabte 2-16 til Kolding, som dermed kronede en smuk oprykningssæson.

Smørum suveræn hos damerne
De seksfoldige danske mestre fra Smørum kunne stille i stærkeste opstilling med Nanna Koerstz Madsen, Emily Pedersen, Louise Markvardsen og Natacha Høst Husted.
Derfor var det ingen overraskelse, at Aalborg blev besejret 8-4, men nok, at Koerstz Madsen ingen point scorede, mens Pedersen og Markvardsen i begge weekendens kampe såvel vandt sammen som hver for sig. Høst Husted tog den afgørende sejr.
Som ventet blev finalemodstanderen Hillerød, der slog Vejle 9-3. Sarah Bills Skovgaard vandt begge sine matcher, mens Fie Kjærgaard og Freja Ekman begge scorede 3/4.
I finalen vandt Smørum 9-3 over Hillerød, mens Aalborg snuppede bronzen med 7-5 over Vejle.
Dermed har Smørum vundet syv DM-titler og producerer fortsat talenter på stribe. I de weekender, hvor Koertz Madsen, Pedersen eller Markvardsen ikke var hjemme, trådte Marie Louise Tommerup og Emma Sofie Larsen i karakter, og der er endnu flere på vej bag dem.

DEL
Forrige artikelUgens turneringer: Rolex Series i Rom
Næste artikel”Vi vil være de nye frække drenge i klassen”
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.