Gad vide, om det program, forstander Karsten Dressø præsenterer for sommer og efterår på Jaruplund Højskole er det mest spændende og varierede af alle? Døm selv.

Jaruplund ligger i udkanten af Flensburg tæt på Hærvejen og mellem Vestslesvigs morænebakker og Østslesvigs marsk og midt i en landsdel, der er en vigtig og omstridt del af Danmarks og Tysklands historie, og denne beliggenhed udnytter den suverænt.
Den medvirker til den moderne forståelse mellem Danmark og Tyskland med kurser i kultur fra begge sider af grænsen og et kursus, Porten til Europa, der bl.a. drejer sig om mindretal.

Mange kurser har indslag af historisk og kulturel karakter, som når man på et operakursus i Verdi, Mozart og Rachmaninov oplever fem forestillinger live i Kiel, Hamburg og Hannover; når man beskæftiger sig med ’Vin, Rhin og musik’; når man vandrer på gendarmstien på den nordlige side af Flensburg Fjord, eller når man på en udflugt i ’Golf omkring Slesvig’ tager til Dannevirke og Gottorp Slot og NORDART.

Motionen er tilgodeset på mange måder, fx i flere ugers ’Motion på hjul’, hvor man forsøger sig på cykel, dræsine, i damptog og sejltur på Slien. Desuden er der masser af motion, når hele familien tager til ’Wild Wild West’ og som nybyggere skal opføre Jarpville med saloon, skydning med bue og pil og meget mere.

På Golf omkring Slesvig spiller man fire baner i Sydslesvig, og  på ’Golf og Golftræning’ foregår træningen med Rene Haahr Klausen på Benniksgaard, men man spiller også Sønderjyllands Golf og Aabenraa GK. Desuden suppleres med en tur til havnebyen Flensborg.

Ugen efter dette kursus ligger det ene af kurserne ’Golf Omkring Slesvig’, og man får rabat, hvis man tilmelder sig begge kurser.

Tilbage til programmet, som får tænderne til at løbe i vand, for der bydes også på ’Sort Sol og Traner’, ’Vandringer i marsken’ for ikke at tale om uge med ’Konstruktiv Tænkning’ og ’Vejen mod det gode liv med Mikael Kamber.
Man kunne fristes til simpelthen at tilbringe hele sommeren og efteråret

Forrige artikelSamsø for foodies
Næste artikelKronjysk Golf produktudvikler i Østen
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.