Størstedelen af det golfudstyr, vi alle køber, produceres i Østen, importeres og sælges herhjemme. Kronjysk Golf, der hører hjemme i Langå ved Randers og har proshops i 11 danske klubber, gør det samme, men alligevel ikke helt, for flere gange årligt tager firmaets eksperter til fabrikkerne i Asien og deltager i udviklingen af nye produkter.
Derfor har de en andel i, hvordan de ser ud, hvad de kan, og hvad det er vigtigst at forbedre.

– Vi har de billigste elvogne med lithiumbatterier, man kan få i Danmark. Det skyldes ikke mindst, at vi har egen import, fortæller Jesper Mikkelsen, som fra mange års virksomhed som pro i Sebber Kloster Golf ved præcis, hvad golfspillere har brug for og vil have.

– Vores mærke, Crown Caddy, fås fra de enkleste, men helt tilstrækkelige, udgaver, til de meget avancerede med to motorværker, der sørger for, at vognene selv bremser, når de kører ned ad bakke, så man ikke skal bruge kræfter på at forhindre, at de stikker af; og de kan fås med og uden fjernbetjening.

Priserne går fra 4000 – 6.900 kr., medmindre man vil have golfvognenes Rolls Royce-model, Crown CAD Titanium Evolution Plus med EBS/EBB og lithium batteri, for den koster 28.500 kr., men så kan man også fortælle en halv times tid om, hvad den kan – lige fra at køre baglæns eller kan stå stille på en hvilken som helst stejl skråning til, at den kan foldes sammen, så den kun er 10 cm høj, har scorekortholder i aluminium, er støjsvag og har hukommelse – forhåbentlig husker den kun birdies og bedre!

– En anden vigtig del af vores aktivitet er salg af bags, som vi også selv importerer, samt reparation af golfvogne af alle mærker eller salg af nye batterier, som vi også kan klare til alle modeller, fortsætter Mikkelsen, der også har mærket langdistanceinteresse.

At der går ry af butikken, fremgår nemlig bl.a. af, at der ikke sjældent står kunder i butikken, der kommer fra Sjælland, og som vil se produkterne ved selvsyn. Det er der ca. 2000 årligt, der ikke behøver, så de bruger webshoppen i stedet.
Det er nu også en fryd at gå rundt og studere udvalget i den 300 m2 store forretning, hvor man også kan købe alle andre former for golfudstyr: Fra bolde og handsker til køller, som man naturligvis kan få fittet på stedet.For resten er Kronjysk Golf på vej ind i svenske klubber. En af de første er PGA of Sweden ved Malmö, og så kan man ikke få en meget større kompliment.

Forrige artikelOpera, motion, historie og golf mellem moræne og marsk
Næste artikelSmå marginaler kræver overtro
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.