Når man fører med fire slag og spiller en fejlfri finalerunde i 67 (-5) slag, så skal man naturligvis vinde, og det var hvad 51-årige Thomas Bjørn gjorde uden den mindste slinger i valsen i Legends Tours sæsonfinale MCB Tour Championship på Mauritius.

Thomas Bjørn, med sønnen Oliver som caddie, sluttede i 20 under par, hele 7 slag bedre end James Kingston og Simon P. Brown, der delte andenpladsen. Steen Tinning sluttede også fint af med en 68’er for anden dag i træk, og endte på delt 16. plads i -6.

Nu tager Bjørn videre til AfrAsia Bank Mauritius Open på DP World Tour i næste uge med masser af selvtillid og humøret i top. Det bliver sjovt at se om det kan kaste et godt resultat af sig, når modstanderne er yngre og banen noget længere.

Tre en halv godt med

I Ladies European Tours Pre-kvalifikation til Q-School går nummer 62 og delt videre til Final Stage på La Manga, og efter to af de fire runder ligger tre danskere lunt til; Linette Holmslykke helt oppe på delt sjetteplads, mens Fie Olsen og Sofie Kibsgaard Nielsen er på delt 20. plads. Kun Cecilie Finne-Ipsen synes tabt af feltet. Som nummer 143 er hun 13 slag fra at gå videre – det er meget at hente på to runder. I øvrigt er der endnu en deltager med en tæt dansk relation; Smørums Eloise Healey har dansk mor og engelsk far, repræsenterer England, men bor i Danmark. Hun er delt 68. plads, bare ét slag fra at gå videre. Hende må vi ikke glemme at heppe på.

Niklas bedste dansker

Niklas Nørgaard Møller sluttede som nr. 32 i -6 i Alfred Dunhilll Championship, og blev bedste dansker. Trods den beskedne placering så er fire runder par absolut godkendt, og måske er turneringsrusten banket af inden Mauritius kalder i næste uge. Joachim B. Hansen sluttede som nr. 47, John Axelsen og Martin Simonsen som delt 58, alle tre efter runder over par.

Sydafrikas Ockie Strydom vandt i -18, 2 slag bedre end Adrian Otaegui fra Spanien. Strydom så shaky ud efter en dobbeltbogey på 9. hul, men fire birdies på en fejlfri bag9 sikrede ham sejren. Hans første på DPWT:

Foto: Getty Images

Forrige artikel‘The Match’ – tæt på stjernerne
Næste artikelHoge & Theegala vandt birdiefesten i Florida
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.