Tv-formatet “The Match” blev spillet i nat dansk tid i Florida, hvor Tiger Woods/Rory McIlroy spillede mod Jordan Spieth/Justin Thomas på The Pelican GC.

En bestball-hulspilsmatch over 12 huller, designet for tv-mediet og i øvrigt spillet i kunstlys på hele banen – genialt signal at sende i en tid med global energikrise! Men ok, amerikanerne har aldrig rigtigt forstået den slags, og sport og politik skal jo ikke blandes sammen.

Sport og intern vi-er-hinandens-bedste-venner-hygge og trashtalk, som amerikanerne kalder det, synes man til gengæld er vildt underholdende i USA, så det var det man fik mest af. Interne jokes om Tigers dårlige ben, de manglende caddies, der ikke var med, og hvilke universiteter spillerne engang havde gået på føg gennem mikrofonerne. Men der var også tilfælde, hvor spillerne faktisk forklarede hvordan de havde tænkt sig at slå bestemte slag og det kan vi alle lære af. For golf kan de jo spille, både når det er for sjov og for alvor.

“The Match” blev spillet for syvende gang, og så længe Tiger kan holde sig oprejst, har formatet sikkert en fremtid. Årene uden Tiger var katastrofale med dårlige seertal. Men sport er sjovest når det er mest for alvor, og hyggegolf er sjovest når man selv deltager.

PS/ Spieth/Thomas vandt 3&2, så matchen sluttede på 10. hul… måske havde de fået besked om at tiden var ved at løbe ud, eller måske var der røget en pære på 11.

Foto: Getty Images

Forrige artikel61’er til Bjørn
Næste artikelOverbevisende sejr til Bjørn, tre og en halv danskere ligger lunt på Q-School
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.