Justin Thomas’ sejr var aldrig rigtigt i fare i BMW Championship, da han med en massiv føring inden finalerunden nærmest selv skulle dumme sig for at smide sejren. Det gjorde han ikke. Med en runde i -4 cruisede han til en stensikker sejr i -25, tre slag bedre end Patrick Cantley og fem bedre end Hideki Matsuyama, som for anden gang på tre dage gik en 63’er, men det var altså langtfra nok.

Med sejren rykkede Thomas op på FedEx Cup ranglistens førsteplads inden Tour Championship i denne uge, og Cantley starter som nummer to. Verdens nummer et, BrooksKoepka sluttede nede på delt 24. plads og går ind i Tour Championship som nummer tre, foran Patrick Reed og Rory McIlroy.

Thomas førte med seks slag inden finalen, men han har før været ved at smide en stor føring, og havde ikke vundet længe – for en spiller af hans kaliber – så han var ikke selv helt rolig. Matsuyama kom buldrende, men var for langt bagude til at udgøre en reel trussel. Derimod var spillepartneren i førerbolden Patrick Cantley vanskelig at ryste af. Efter 10. hul var forskellen blot to slag.

Tour Championship uden majorvindere

Derfra lavede de begge fire birdies – Cantley også en bogey – og så var sagen klar. Justin Thomas høstede 2.000 FedEx Cup points og blev ugens store vinder.

Lucas Glover blev også en vinder. Hans delte syvendeplads gav ham en plads i Tour Championship som nummer 29 på listen, mens Kevin Tways delte 11. plads – ét slag dårligere – betød, at han akkurat ikke kom med til East Lake. Han slutter som nummer 31. på listen. Jason Kokraks delte 19. plads var nok til at han rykkede to pladser frem, fra 32 til 30 og kunne booke plads på flyet fra Chicago til Atlanta.

Til gengæld rykkede Andrew Putnam den anden vej – fra 30 til 34 – Open-vinderen Shane Lowry kommer ikke med i Tour finalen, han rykkede fra 25 til 33. plads og også Harold Varner III tabte terræn. Han var lige inden for som nummer 29 inden turneringen, men en placering i bunden af feltet på Medinah betød at han endte på 38. pladsen.

Og så bliver Tour-finalen også uden den forsvarende mester.  Tiger Woods sluttede BMW Championship med en runde i par, og det var langt fra nok til at spille sig videre. Tigers sæson, der kulminerede med sejren i Masters, men siden bestemt ikke har været prangende, sluttede med en delt 37. plads og som nummer 42. på FedEx Cup ranglisten. Dermed bliver sæsonfinalen fra på torsdag uden to af årets majorvindere – gad vide om det nogensinde er sket før?

Se stillingen i FedEx Cup inden Tour Championship her.

Foto: Getty Images

 

DEL
Forrige artikelThomas Pieters vandt i Tjekkiet
Næste artikelSchauffeles driver var ulovlig
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.