Benjamin Poke ligger på delt niendeplads i +1 som bedste dansker efter anden runde af Challenge Tours Grand Final på Golf Club de Alcanada på Mallorca.

Dermed holder han liv i drømmen om at kvalificere sig til næste års European Tour, men der er langt igen. Selvom han med dagens runde i 70 slag (-1) avancerede fra delt 15. plads, så rykkede han kun to pladser op på den estimerede rangliste. Der skal reelt en top3 placering til, hvis Poke skal ind i top15.

GOLFBLADET fulgte 27-årige Benjamin på dagens 18 huller, der bød på to bogeys og tre birdies, og det kunne være blevet meget bedre. Begge bogeys kom efter 3-putts, og adskillige gange var puttene lige ved at gå i – uden at gøre det. Greens er det helt store problem for alle denne uge. De har rigtigt meget grain, der går i skiftende retninger, og som gør puttningen til lidt af et lotteri. Benjamin Poke tabte  for anden dag i træk det lotteri, men spillede bundsolidt og tror på at rykket kan komme i morgen, lørdag.

“Der må ligge en lav runde til mig derude, sådan som jeg slår bolden,” sagde han inden han blev taget med til dopingkontrol.

To gange 74

Knapt så positiv var Martin Leth Simonsen, som var ude i næstsidste bold, men aldrig fik spillet til at glide. “Det var bare en dårlig dag. Jeg slog dårlige slag, og jeg slog dårlige putts. Det mest positive, jeg kan sige er, at runden er slut, og at der kommer en ny dag i morgen,” sagde han efter sin 74’er, der skubbede ham ned på delt 16. plads i +2.

Dermed fortoner muligheden for at han spiller sig ind blandt de 15, der søndag kan kalde sig European Tour-spillere.

Det gjorde det også for Rasmus Højgaard, som for anden dag i træk kom rundt i 74 slag og derfor ligger i +6 som delt 37. Den placering skubber ham øjeblikkeligt ned fra 19. til 24. pladsen på ranglisten, hvor hans position som ‘bedste dansker’ trues af Benjamin, der med den aktuelle stilling blot er en placering dårligere.

Jagter miraklet

Oppe i toppen af leaderboardet kæmper Robin Sciot-Siegrist for at levere et lille Grand Final-mirakel. Inden turneringen var den 25-årige franskmand nummer 37 på Race to Mallorca, men på et tidspunkt i løbet af anden runde var han alene i spidsen, og en sejr vil sikre ham tourkortet. Han faldt dog tilbage til -3, og indtager en tredjeplads, som ikke er nok, den vil kun give ham en 19. plads på ranglisten. Helt i front er stadig italienske Francesco Laporta, der ligger til at vinde ranglisten. Han er -5 efter en runde i 69 slag. Et slag efter ligger Sebastian Garcia-Rodriguez, Spanien. Holder han pladsen, avancerer han fra 13. pladsen til nummer 4, men falder han tilbage i weekenden, er han en af dem, der potentielt kan ende som sorteper udenfor top15.

Foto: Benjamin Poke driver på 9. hul.

Forrige artikelJoachim stadig med i toppen
Næste artikelTiger udtog Woods til Presidents Cup
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.