Av, hvor var det spændende. Med to huller tilbage af Made in Denmark Challenge i Ry lå John Axelsen på delt førsteplads i -21, -7 for dagen. Tænk, hvis han som amatør kunne vinde og få adgang til Challenge Tour!

Man skal ikke være for ærgerlig, fordi det ikke lykkedes. Han fik dobbeltbogey på hul 17 og sluttede som nr. 5 i -19, men skam få den, der tænker ilde derom. Det var en super præstation, der viser, at hvis han turner pro, skal han nok klare sig. Søndag kan man for resten se ham i Dejbjerg, hvor han skal spille med de lokale juniorer.

Endda blev Axelsen ikke bedste dansker. Det blev Benjamin Poke (billedet), der præsterede det kunststykke kun at få en enkelt bogey på de fire runder, og som sluttede på tredjepladsen i -20, delt med hollænderen Daan Huizing. Vinder blev Calum Hill, Skotland i -22 foran Joel Sjöholm -21.

Martin Leth Simonsen sluttede som nr. 28 i -15, amatøren Anders Ejlersen som 33 i -4, mens den skadede Martin Ovesen sluttede som nr. 50 og sidst i finalefeltet i -8.

Igen sidste dag måtte spillet afbrydes pga. torden og regn, men heldigvis lykkedes det at gennemføre turneringen, der med sine birdie-skybrud blev topunderholdning for publikum – og så hjalp det unægtelig også, at der var danskere med i kamp om sejren næsten til det allersidste.

På order of Merit er der for første gang i år ingen danske spillere blandt de 15, der står til at få ET-kort til næste år, men det kan der hurtigt komme igen. Rasmus Højgaard ligger mr. 16, Martin Leth Simonsen nr. 20, Benjamin Poke er tordnet frem som nr. 23, og Mark Haastrup er nr. 35.

Aberdeen Standard Investment

Begge danske spillere i finalerunderne viste positive takter på moving day. Nanna Koerstz Madsen ved at komme rundt i -4 og avancere til nr. 18 i 7. Emily Pedersen var på vej helt til bunds, da hun fik samlet sit spil op igen og med tre birdies kom tilbage i +2 som nr. 63. God moral. Moriya Jutanugarn fører før sidste runde i -16.

PHC Classic

I Milwaukee er Malene Krølbøll Hansen på vej mod sit hidtil bedste resultat på Symetra Tour. Hun var i formiddagsholdet på anden runde, som hun gik i -4, så hun samlet ligger i -7, hvilket er en delt 2. plads, før eftermiddagsholdet gik på banen. Turneringen slutter søndag.

Västerås Open

Endelig blev Louise Markvardsen nr. 53 i Västerås Open på LETAS/ Swedish Golf Tour.

Forrige artikelSpieth har fundet formen
Næste artikelTæt løb ved The Northern Trust
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.