Først var det Merritt, så var det Dustin Johnson og nu er det Patrick Reed (billedet), der fører The Northern Trust. Den første turnering af de tre slutspilsturneringer i PGA Tours FedEx Cup er en uforudsigelig størrelse, hvor der er tæt løb i toppen og omkring placeringerne som nummer 70 og 30 på ranglisten, der giver adgang til hhv. næste uges BMW Championship og sæsonfinalen The Tour Championship.

Patrick Reed har været stabiliteten selv i denne uge, og lørdagens 67’er var faktisk hans hidtil dårligste runde efter 66-66 torsdag og fredag. Alligevel var det nok til at han holder førstepladsen på -14, med et slag til overraskelsen, mexicanske Abraham Ancer på andenpladsen. Holder Reed hjem, vil han avancere til andenpladsen i FedEx Cup regnskabet. Lige nu er han nummer 50 og dermed sikkert inde i næste uge, men Tour Championship deltagelse kræver et topresultat som det, der er på vej.

Dagens mand

Brandt Snedeker var ’dagens mand’ på Liberty National GC med en 63’er (-8), der bragte ham op på en delt tredjeplads med Jon Rahm i -12. Ni spillere er inden for fire slag fra førstepladsen, blandt dem også Justin Rose (T5) og Rory McIlroy (T8), og de er alle i spil til sejren søndag.

Jordan Spieth kunne heller ikke i denne uge holde fast i de positive takter. En tredje runde i 74 slag (+3) betød, at han dumpede ned på delt 13. plads. Det vil forlænge hans sæson med mindst én uge, men han kan misse Tour Championship for andet år i træk.

Danny Willett og Harold Varner III på delt femteplads ligger til at forlænge sæsonen med deltagelse i BMW Championship, mens det går den modsatte vej for stortalentet Matthew Wolff og sidste års The Open-vinder Francesco Molinari er lige p.t. uden af Tour Championship, men med fem runder endnu til at ændre på det.

Foto: Getty Images

Forrige artikelPoke nr. 3 – Axelsen nr. 5 – Krølbøll fremme i USA
Næste artikelForkælelse på Sobienie Królewskie
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.