Jordan Spieth (billedet) spillede sig op gennem feltet med en runde i 64 slag tidligt fredag, og førte The Northern Trust helt ind til Dustin Johnson kom ind sent med en 67’er, der samlet bragte ham til -12 og et slag bedre end Spieth. Også mexicanske Abraham Ancer benyttede de fine forhold fredag formiddag til at spille sig frem til hvad der da dagen var omme endte med at blive en delt tredjeplads i -10, side om side med Troy Merritt, der ikke kunne følge torsdagens kanonrunde op, men stadig hænger på. Endelig har Patrick Reed og Jon Rahm også del i tredjepladsen.

Allerede inden runden havde Tiger Woods trukket sig med en skade i mavemuskulaturen. Han ville næppe have kunnet spille en rolle i turneringen efter en skidt start, men han trækker et par mio. tv-seere, så arrangører og sponsorer ærgrede sig – lige som de publikummer på Liberty National GC i New Yorks havneindløb, der var kommer for at se legenden.

Nye regler hjalp Rory

Rory McIlroy måtte have hjælp af hoveddommer Slugger White – og de nye golfregler – for at holde sig i top10 med en god mulighed for at hale ind på Brooks Koepka på FedEx Cup ranglisten. Han fik to strafslag for at berøre hvad han troede var en lille sten i en bunker på 14. hul. Efterfølgende blev strafslagene dog annulleret da man i henhold til de nye regler fra årsskiftet gerne må berøre sandet i bunkers i tilbagesvinget – man må stadig ikke grounde køllen!

Formstærke Webb Simpson, der havde spillet sine seks seneste runder i 65 slag eller lavere, havde mindre held med de nye regler. Hovedet på hans driver flækkede, og han troede at han måtte udskifte den, men den går ikke længere. Man må nu gerne reparere og benytte en beskadiget kølle, men ikke udskifte en knækket kølle. Simpson måtte således efter et par korte, skæve drives med den ødelagte driver, benytte sin 3-wood i stedet og det førte til en runde i 73 slag – men han klarede dog cuttet, og kan forhåbentlig få en reservedriver i spil lørdag.

Sergio på vippen

Ikke færre end 20 spillere sluttede på delt 66. plads i -1, og klarede lige akkurat cuttet. Efter lørdagens runde vil der derfor være et ’second cut’ på 70 og delt. Blandt de 20 var en del spændende navne: Tommy Fleetwood, Francesco Molinari, Gary Woodland, J.B. Holmes og Collin Morikawa, som endnu ikke har prøvet at misse cuttet i en professionel golfturnering.

Udenfor cuttet faldt bl.a. Jason Day, Xander Schauffele, Matt Kuchar og Marc Leishmann. Samt Bubba Watson og Sergio Garcia, som dermed begge ser ud til at slutte 2019-20 sæsonen her. Watson er definitivt ude, mens Sergio ser ud til at falde tilbage til nummer 72 på ranglisten. Kun de 70 bedste kommer med i næste uges turnering.

Foto: Getty Images