Sebastian Friedrichsen (billedet/ Getty) kom forrygende fra start i Italian Open, som han efter første runde fører i -7, delt med Gunner Wibe, USA og Andrea Pavan, Italien. Et slag efter følger Gavin Green, Malaysia og Marcus Kinhult, Sverige.

De to øvrige danskere ligger på cutgrænsen -1. Det er Niklas Nørgaard og Søren Broholt Lind.

I La Vaudreuil Golf Challenge fører Quim Vidal, Spanien i -8. Rasmus Neergaard-Petersen er nr. 9 i -4, mens Jeppe Kristian, Oliver Hundebøll og John Axelsen er delt 22 i -2. Imponerende af Axelsen, der lå i +4 efter tre huller, men kom stærkt igen.

Nicolai Kristensen, Peter Launer Bæk og Christoffer Bring er delt nr. 58 i par, Hamish Brown nr. 73 i +1 og Jonathan Gøth-Rasmussen nr. 143 i +6.

I Women’s Amateur kan vi drømme om, at Marie Elene Madsen gentager Jacob Skov Olesens  bedrift fra sidste uge. Hun var den eneste dansker, der gik videre til hulspillet, hvor hun hidtil har besejret Lau Lois 3&2, Gilé Starkuté, Litauen 2&1 og Lottie Woad, England 2&1. Fredag morgen møder hun i kvartfinalen Annabelle Pancake, USA, som hun gerne må køre flad (Undskyld!).

EM for amatører spilles for tiden på The Scandinavian, hvor der torsdag var cut efter anden runde. Det klarede Oscar Holm Bredkjær, Dragør i -4 som nr. 8 efter en flot runde i netop -4. Mathias Sax Østergaard fra Ikast er nr. 30 i par, mens Jacob Skov Olesen er nr. 36 i +1.

Endelig er en række amatører draget til Sverige for at møde de professionelle i Moregolf Mastercard Open, der er et led i LET ACCESS Series. Alvilda Wiberg, Smørum er nr.6 i -2, Cecilie Eggersen nr. 21 i par og Benedicte Brent Buchholz nr. 43 i +2. De professionelle Puk Lyng Thomsen, Line Toft Hansen og Natacha Høst Husted er hhv. nr. 28 i +1,  nr. 43 i +2 og nr. 53 i +3.

Forrige artikelUgens tv-golf: Makkergolf og Senior major
Næste artikelSkidt i Mortgage Classic – Kjettrup nr. 10 – Nanna og Nicole nr. 16
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.