Med fem huller tilbage af Hassan II Trophy førte Thomas Bjørn med 2 slag, efter at have lavet birdies på 5., 9., 12. og 13. hul, men sejren på PGA Tour Champions glippede alligevel for Bjørn.

Det var nu ikke som sådan hans skyld, snarere end en formidabelt spillende Ricardo Gonzalez fra Argentina, som efter at have chippet i vandt på 12. og lavet bogey, begyndte at spille fuldkommen fejlfrit og lavede birdies på 13., 14., 15. og 16. hul. Især 15. hul blev afgørende. Her lavede Thomas Bjørn dagens eneste større fejl – et drive i bunker, og derfra missede han green og kom ikke ind og i. Gonzalez, derimod, sænkede et langt-langt, kurvet putt for birdie og tog føringen.

På 17. hul kom Gonzalez i store problemer, men med endnu et fantastisk putt reddede han par. Thomas fik birdie og var nu blot 1 slag efter, men missede akkurat den birdie, der kunne have givet omspil. Gonzales havde to slag for sejren, og missede faktisk et kort birdie-putt, men kunne ikke misse returen og vandt i -10, 1 slag bedre end Thomas Bjørn, med Y. E. Yang og Mark Hensby på tredjepladsen i -7.

Det var en ærgerlig, men ikke for alvor skuffet Thomas Bjørn GOLFBLADET talte med straks efter runden: – Man må bare tage hatten af for en mand, der slår de slag han slår og holer de putts, han holer til sidst. Det var høj klasse. Jeg tænkte inden runden, at hvis jeg kunne nå til 10 under, så havde jeg en chance og det kom til at holde stik. Desværre laver jeg min eneste fejl på 15., men jeg er alt i alt godt tilfreds med ugen. Jeg har en ny driver og en ny bold i spil, og jeg synes jeg spillede godt. Der var nogle jernslag i dag, jeg gerne ville have slået lidt bedre, men jeg er ikke skuffet. Kun en lille smule ærgerlig, sagde Thomas Bjørn.

Top10 til Nicole – og chokerende udvikling

Ladies European Tour turneringen, Lalla Meryem Cup, fik en særdeles overraskende, ja, næsten chokerende udvikling. Nicole Broch Estrup gik 4 under, 69, og sluttede på delt 10. plads, mens Sofie Kibsgaard Nielsen blev nummer 30 efter en runde i -1.

Men topstriden lignede a walk in the park for mexicanske Maria Fassi, som inden finalen førte med 4 slag i -12. Men bl.a. i kraft af to dobbeltbogeys på bag9 måtte hun notere en 76’er (+3), og endte på delt tredjeplads med Fatima Fernandez Cano, Spanien, der gik -5. Franske Pauline Roussin-Bouchard holdt andenpladsen med en runde i 71, men bagfra kom den rutinerede englænder Bronté Law.

Hun gik en helt vild runde i 64 slag. En runde, der inkluderede ni birdies og en eagle 2’er, hvor hun holede udefra på par4-hullet 14. Der var også to bogeys, men de 9 under gav en komfortabel sejr i -13, 3 slag bedre end nummer to.

Foto: Getty Images og Tristan Jones, LET

Forrige artikelDansk Samling i Kenya
Næste artikelEmily Pedersen nr. 7 i Thailand – sort dansk dag i Mexico
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.