Det kunne have været en meget sværere dag for ireren Shane Lowry, der startede sidste runde af The Open på Royal Portrush fire slag foran Tommy Fleetwood. Nogen kunne have sat turbo på bagfra, eller hans direkte modstander Tommy Fleetwood kunne have fået et par birdies fra start.

I de rå betingelser, som dagen igennem blev værre og værre, formåede ingen længere tilbage at presse, og da Lowry fik birdie mod Fleetwoods bogey på tredje hul, begyndte tingene at se mere end godt ud for den skæggede irer, som ydermere havde det store, entusiastiske publikum bag sig.

Da der var taget hul på fuglene, fortsatte Lowry med to birdies mere på de følgende tre huller, og selv tre bogeys i træk kunne ikke ryste ham. Forspringet blev aldrig mindre end fire slag, og var der spænding om noget, var det andenpladsen og evt., om Brooks Koepka kunne sætte majorrekord. Ingen har nogensinde været nr. 4 eller bedre i samtlige årets majors (Rickie Fowler har været nr. 5), men nu blev Koepka delt nr. 4 med Lee Westwood i -6, har været nr. 2-1-2-4 i år og har overtaget den rekord.

Tredjepladsen gik til Tony Finau, der som den eneste i top-5 gik sidste runde i par og sluttede i -7 i denne topstilling: 1. Shane Lowry, Irland -15. 2. Tommy Fleetwood, England -9. 3. Tony Finau, USA -7. 4. Lee Westwood, England og Brooks Koepka, USA -6.

Forrige artikelVanvittig vigtig birdie sikrer Bjerregaard PGA-kort for 2020
Næste artikelRahm blev golfer på grund af Ryder Cup
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.