Bedst, som vi alle var noget skuffede over de to danskeres resultat på moving day i The Open på Royal Portrush, ser det ud, som om det var en perfekt satsning på sidste rundes vejr. Spillet blev sat i gang halvanden time før oprindelig planlagt, fordi det skulle regne og blæse, og sandt nok – forholdene blev værre og værre time for time, og kun ganske få spillere præsterede runder under par.

En af dem var Lucas Bjerregaard, der startede dagen som nr. 36 og sluttede sin runde som nr. 30. På det tidspunkt var størstedelen af feltet på Uriasposter på banen, og hele dagen igennem blev hans score på -2, – 1 for dagen, kvalificerende til bedre og bedre placeringer.

Et kort øjeblik var han endog på 15. pladsen, men den snød Jon Rahm ham for, da han holede et langt birdieputt på 18.

Præcis det havde Bjerregaard også gjort, og det er formentlig blandt hans vigtigste nogensinde. 54 FexEx point ville sikre ham PGA-kort til 2020. Nu scorede han på en firedelt 16. plads 56, og vi kan ønske ham til lykke med den nye værdighed, uanset hvordan det går i næste uges WGC-turnering.

Vi må også ønske for ham, at han bliver den første danske spiller, som fast plads på PGA bliver til lykke for. Mange har efterhånden forsøgt sig, men ingen endnu med succes. Man kan godt tænke sig, at Bjerregaard bliver den første. Måske endda sammen med Sebastian Cappelen, der ligeledes har sikret sig PGA-kort til 2020, og som har gjort det ad den amerikanske vej, hvilket må være en fordel.

Vi skal lige have med, at Thorbjørn Olesen besatte 57. pladsen i +4 efter en sidste runde i par, der gav et avancement på ni pladser.

Forrige artikelHjertegribende historie
Næste artikelShane Lowry vandt med seks slag – Koepka sætter rekord
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.