Det var lige ved, men det blev ved næsten….. Joachim B. Hansen blev nummer to i Open de France i -11, ét slag efter belgiske Nicolas Colsaerts, der dermed ikke alene sikrede sig tourkortet for næste sæson, men også åbnede sæsonafslutningen helt op for sig selv på Race to Dubai.

Joachim B. Hansen spillede en flot finalerunde. Han lavede tre birdies i træk på 13., 14. og 15. hul og bragte sig dermed på -13, 5 under for dagen. Da de to førende Nicolas Colsaerts og George Coetzee umiddelbart efter begge kom i gevaldigt uføre på 15. hul, Coetzee med en triplebogey og Colsaerts med en dobbelt efter begge at have været i vandet, førte danskeren lige pludselig.

Smed føring

Det blev par på 16. hul, det svære par3 og alt så godt ud for Hillerød-spilleren, selvom hans drive på 17. endte i roughen i højre side. Derfra gik alt galt. Andenslaget var ikke dårligt, men for kort. Derfra valgte Joachim at benytte putteren udenfor green og puttede alt for langt, af green og ned af bakken til let rough. Også derfra valgte Joachim putteren og puttede igen alt, alt for langt. Omsider på green to-puttede han for en dobbeltbogey og var så pludselig et slag efter Colsaerts, der fik par på både 16. og 17. hul.

Det blev en fin par på 18. hul for danskeren, et hul, der spillede som banens sværeste, og han kunne stadig håbe at Colsaerts ville lave bogey. Det håb bristede desværre. Belgieren var iskold og to-puttede for sejren.

Med andenpladsen rykker Joachim Brandt Hansen op som nummer 56 på Race to Dubai, og er altså tæt på at spille sig ind i sæsonfinalen.

Et flot, flot resultat af danskeren, og så kan man selvfølgelig sidde og ærgre sig både gul-blå-og kulsort over den 9’er Joachim fik lørdag på 13. hul, og den møgirriterende dobbeltbogey på 71. hul på et tidspunkt, da sejren var indenfor rækkevidde.

Til orientering blev Nicolai Højgaard delt 66’er efter en af dagens mest interessante runder. Han lavede to tripplebogeys, en dobbeltbogey, to bogeys, men også to eagles, en birdie og ti pars… En noget alternativ måde at strikke en 76’er sammen.

Foto: Getty Images.

Forrige artikelSidste dag blev dansk moving day i Asien
Næste artikelDay snuppede Japan Skins
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.