Til sommer afholdes den 9. udgave af Made in HimmerLand, men så er det også slut. Heldigvis fortsætter turneringen, under nyt ejerskab, nyt navn og på skiftende baner i Danmark.

Det har længe svirret med rygter om, at årets Made in HimmerLand ville blive den sidste og i dag kom så bekræftelsen i form af en pressemeddelelse. Fonden Made in Denmark giver stafetten videre til GolfPromote, Flemming Astrups selskab, som i forvejen driver ECCO Tour og den danske Challenge Tour-turnering.

Turneringen fortsætter altså, men ikke i Himmerland og derfor også under nyt navn. Hvilket, afsløres først til sommer.

”Det har været nogle fantastiske år i HimmerLand, og vi skylder Lars Larsen Group og Fonden Made in Denmark Golf en kæmpe tak for samarbejdet – uden dem var det aldrig lykkedes. Men vi glæder os også over, at det er lykkedes os at lave en ny aftale med DP World Tour, og det bliver spændende at skulle stå helt på egne ben. Vi har en god dialog med flere klubber og kommuner om fremtiden og glæder os til at præsentere mere til Made in HimmerLand til juli. Lige nu har vi fuldt fokus på at give Made in HimmerLand en fantastisk finale,” udtaler CEO for GolfPromote, Flemming Astrup.

Skal man tolke Mette Ravns ord, hun er CEO for HimmerLand, så lukkes døren ikke helt i overfor turneringen, som nærmest er blevet synonym med HimmerLand. Hun siger: “Det bliver den sidste golfturnering i denne omgang hos os og vi glæder os meget til det brag af en folkefest, som det bliver, og at vi på denne måde kan sende golfturneringen rigtig godt videre ud i det danske land.”

Bemærk ordene ‘i denne omgang’.

Ben Cowen, der er Chief Tournament Business Officer for DP World Tour udtaler i pressemeddelelsen:

“Made in HimmerLand er blevet en fast bestanddel af DP World Tour-planen, og dagens udmelding er starten på et spændende nyt kapitel for begivenheden og golfen i Danmark. Fonden Made in Denmark Golf, Lars Larsen Group og teamet i HimmerLand har været en fornøjelse at arbejde sammen med, og vi takker dem for at have skabt det storslåede arrangement, som det er i dag.”

Og han fortsætter: ”Vi ser nu frem til at arbejde sammen med Flemming Astrup, som har været en nøglefigur i både arrangementets succes og for golf som helhed i Danmark. Jeg ved, at turneringen er i sikre hænder hos Flemming og Thomas Nielsen og deres team, og vi er spændte på at se, hvad fremtiden byder.”

Den sidste udgave af Made in HimmerLand afvikles fra 6.-9. juli, og vil for første gang komme til at være kvalifikationsturnering til årets sidste major, The Open Championship. senere samme måned.

Foto: Søren Kjeldsen, der her hyldes for sin turnering nummer 500, og co. skal fremover spille den danske DPWT-turnering i andre rammer.

Forrige artikelLeth Simonsen nr. 4 – Nicole Broch Estrupnr. 7
Næste artikelLET: Nicole i top10 – holdturneringen afgjort
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.