Der var spænding til det allersidste putt, da DM i slagspil for damer blev afgjort til fordel for den 21-årige Sofie Kibsgaard Nielsen (billedet/ Jacob Nordestgaard) fra Morsø i duellen med Hjortesprings Amalie Leth-Nissen på den meget lækkert opsatte Skovbane i Holstebro.

Sådan så det ikke ud før til allersidst, for på de første seks huller puttede morsingboen som en gudinde, og det indbragte birdies på 2, 3 og 5. Først på syvende hul måtte hun putte to gange for at få bolden i hul. Efter 13 huller var Kibsgaard tre slag foran Leth-Nissen, hvorefter begge fik birdie på 14.

Så drivede Kibsgaard skævt og tog et par dårlige beslutninger, så forspringet med to huller tilbage blot var et enkelt slag. På begge huller sluttede birdieputts fra Leth-Nissen centimeter fra hullet, mens Kibsgaard fik sikre pars, og så var Kibsgaards andet DM i hus. Hun vandt også DM slagspil i 2018, blev nr. 2 i 2019 og tabte finalen om DM i hulspil 2017 på hjemmebane, da hendes modstander ved all square efter 17 holede direkte fra bunker. Sæt bare dine penge på Kibsgaard i DM!

15-årige Amalie Leth-Nissen var skuffet, men kan se tilbage på tre danske mesterskaber, hvor hun har vundet de to og er blevet nr. 2 i det tredje.

Slutstillingen i toppen hos kvinderne blev: 1. Sofie Kibsgaard Nielsen -6. 2. Amalie Leth-Nissen, Hjortespring -5. 3. Louise Dahl, Værebro +2. 4. Cecilie Leth-Nissen, Hjortespring +4. 5. Smilla Tarning Sønderby, Horsens +5. LPGA-spilleren Nanna Koerstz Madsen blev nr. 6 i +7.

Hamish Brown vinder DM (foto: Jacob Nordestgaard).

Også hos mændene var vinderen af DM i hulspil med i kampen til det sidste. Christoffer Bring fra Næstved delte føringen med Hamish Brown, Aalborg i -6 efter 13 huller, men fik så bogeys på tre af de fire følgende huller, mens 21-årige Brown fortsatte sit sikre spil og bjergede sin første DM-titel.

Brown, der har udviklet sig hurtigt på det seneste, viste især sin styrke i det korte spil, og i slutstillingen var hans sejr meget sikker: 1. Hamish Brown, Aalborg -6. 2. Christoffer Bring, Næstved -3. 3. Jacob Skov Olesen, Næstved -1. 4. Stephan Murmand, Aarhus og Sebastian Friedrichsen, The Scandinavian par.

I alt fem under par i to rækker. Skovbanen stod sig i denne weekend, og begge vindere fortjente i den grad deres titel.

DEL
Forrige artikelForan spændende afgørelser i USA
Næste artikelJT strøg til tops
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.