Jordan Spieth gik første runde i 66 slag og fører Masters med to slag.

Så er vi i gang. The Masters 2018 kom i gang og det med en række fremragende runder, hvor den bedste af dem alle blev leveret af Jordan Spieth, der lavede fem birdies i træk på de sidste ni huller, efter en 66’er fører turneringen med to slag.

I fire under par ligger Tony Finau, der spiller sin første Masters. Finau vrikkede om på foden da han fejrede en hole in one i onsdagens par3 turnering, og måtte både røntgenfotograferes og scannes inden det stod klart, at han var i stand til at spille. Han deler andenpladsen med en af de store publikumsfavoritter Matt Kuchar.

Tiger over par

Tiger Woods har haft et forrygende comeback, og var næstfavorit hos bookmakerne inden starten, men han måtte kæmpe hårdt for en runde i 73 slag, en over par. Det rækker til en placering som delt 21.

Top10 er allerede efter første runde stærkt besat, også med europæiske spillere. Således er Rafa Cabrero-Bello delt 4 i -3 sammen med bl.a. Henrik Stenson, der fejrede sin 42 års fødselsdag, og Rory McIlroy, der mod slutningen leverede ren short game magi, og reddede par flere gange fra temmeligt umulige lejer.

I 2 under par ligger desuden en stribe interessante spillere, bl.a. Phil Mickelson, Rickie Fowler, Marc Leishmann og Zach Johnson.

Garcia’s sammenbrud

Den forsvarende mester Sergio Garcia kommer helt sikkert ikke til at gentage sidste års triumf. Den nybagte far oplevede et sandt mareridt på 15. hul, hvor han måtte notere 13 slag  (8 over par!) efter flere besøg i vandet, og han gik fra 2 over til 10 over og ligger næstsidst i +9, kun overgået af amatøren Harry Ellis, der noterede en 86’er.

 

Forrige artikelKokkedal er en klassebane
Næste artikelHotel Svendborg har også golfgæster
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.