…. men byen og egnen er så attraktiv i enhver henseende, at mange slags turister året rundt kæmper om at sikre sig de 135 værelser

Man fristes til at sige, at Best Western Hotel Svendborg ligger i centrum for alt. Det fortæller allerede adressen Centrumpladsen 1

I centrum for restauranter og cafeer, der går fra de store til de små listige steder ved havnen; for gågadeområdet med de dejlige shoppingmuligheder; for Danmarks Bridgeforbunds landsdækkende bridgefestival, turister til Egeskov Slot eller revybegejstrede, der skal opleve en af Danmarks ældste revyer i Rottefælden i det romantiske, grønne og velduftende skovanlæg Caroline Amalielund; for sejladser i Svendborgsund eller Det Fynske Øhav med veteranfærgen Helge eller rutebådene til Skarø, Drejø eller Ærø; for de, der vil til opera, i år Tosca, på Valdemars Slot på Tåsinge, hvor de evt. kan kombinere med at fælde en tåre på Landet Kirkegård, som byder på gravstedet for det tragiske par Elvira Madigan og Sixten Sparre; eller de kan gå til tops i tårnet på Bregninge Kirke og nyde udsigten over hele øhavet.

Skal de spille golf, har hotellet samarbejdsaftaler med fem forskellige baner: Svendborg, Faaborg, Vestfyn, Midtfyn og Langeland, der alle byder på fine udfordringer med solid motion.

Der er ikke noget at sige til, at hotellet, der har 16 konferencelokaler og er nomineret som Årets Konferencecenter, har en gennemsnitlig belægningsprocent på over 90 om sommeren.
Det skyldes nu også nok så meget hotellet selv. Fx morgenbuffet’en, der ikke kun har de traditionelle ting, men også et fynsk hjørne, hvor man finder ost fra Gundestrup, æblemost fra Ullemose og egen hjemmelavet gurkemejedrik samt naturligvis en god, beskidt fynsk brunsviger.

Også restauranten om aftenen sætter en ære i at bruge lokale råvarer i så stor udstrækning, der overhovedet er muligt.
Så kan man for resten nyde, at hotellets parkering, selv midt i en stor provinsby, er gratis med en del pladser indendørs; samt at receptionen i den sydfynske perle er åben alle døgnets 24 timer.

Forrige artikelSpieth tog føringen efter strålende runde
Næste artikelReed stråler – Woods klarede cuttet
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.