ANNONCE FOR MARIENLYST STRANDHOTEL
På kanten af Øresund i Helsingør ligger det 4-stjernede Marienlyst Strandhotel. Hidtil mest kendt som ét af Danmarks bedste spahoteller, men nu har hotellet ambitioner om også at blive danskernes foretrukne sportshotel – og dét er godt nyt for Golfbladets læsere.

Marienlyst Strandhotel – fra pompøst, kongeligt badehotel til luksuriøst, prisvindende spahotel

Marienlyst Strandhotel i Helsingør er et af Danmarks ældste badehoteller. Det blev grundlagt i 1861 og har siden været Nordsjællands symbol på stilfulde wellnessophold, der hylder “det gode liv”. Efter grundlæggelsen blev hotellet da også hurtigt anerkendt i hele Europa, og har lige siden fået besøg af prominente gæster fra den københavnske overklasse, herunder fra Kongehuset, der en årgang boede på hotellet hver sommer. Kongefamilien havde da også en finger med i spillet ved hotellets navngivelse, der er opkaldt efter Frederik den Femtes dronning, Juliane Marie.

Marienlyst Strandhotel har altid haft tradition for at tilbyde sine gæster wellness-oplevelser fra øverste hylde, og for at følge med udviklingen åbnede de i 2018 et helt nyt luksuriøst spaområde på 1.600 kvm med bl.a. varmebassiner, boblebade, strandsauna med direkte adgang til sunddyb i Øresund, saltterapi, yogahold, fitness, loungeområder, udsigtsterrasser og en hyggelig spa-cafe. Det er måske den mest populære spa i Danmark.

Listen toppes selvfølgelig af den udendørs, turkisblå infinity-pool med Kronborg Slot som kulisse – det er svært at forlade det spot, når man først har placeret sig i det 38°C varme vand og har fået serveret den første drink af spaområdets værtinde.

At Marienlyst kan noget særligt med spaophold, blev allerede bemærket året efter lanceringen af det nye wellness-område. Her høstede hotellet nemlig anerkendelse for deres nye strandspa, og kunne således bryste sig af titlen som “Årets Spa 2019” til Danish Beauty Awards.

Hotellet har 227 værelser og suiter i forskellige kategorier og prisklasser, så der er noget for en hver smag. Mange værelser har havudsigt og balkon, andre har udsigt til skoven eller hotellets grønne have. Alle værelserne er indrettet i maritim, moderne, hyggelig strandhotelstil – men gør dig selv den tjeneste, at book med smuk udsigt over vandet og den svenske kystlinje. Så kan du nyde synet af det blikstille Øresund eller de betagende, store, brusende bølger.Vil være danskernes foretrukne sportshotel

Som en strategisk videreudvikling af Marienlyst Strandhotel, har hotellet ambitioner om at udvide deres position, så de ikke alene er kendt for deres eksklusive spaoplevelser, men også bliver danskernes foretrukne sportshotel. Den målsætning er blandt andet drevet af deres helt unikke placering tæt på vandet, skoven og et væld af nærliggende sportslige aktiviteter som fx golfbaner og tennisbaner.

I første omgang har de satset på den danske sportselite, hvor de allerede har en række stærke samarbejder med fx det danske fodboldlandsholds træning og samling inden diverse slutrunder. Også de danske håndboldherrer har brugt hotellet til landsholdssamling, og målsætningen er henvende sig til endnu flere sportsudøvere – ikke kun eliten, men også bredden – da man nu har udvidet med en helt ny hotelfløj og dermed øget gæstekapaciteten.

“Vi har store ambitioner som sportshotel, da vi har havet, skoven og nogle af Danmarks bedste mountainbike-ruter. Sporten er derfor virkelig et område, vi vil satse stort på i fremtiden.”
Emilie Hjort, Kommerciel Manager på Marienlyst StrandhotelFokus på sommerlige vandaktiviteter og tæt på Danmarks måske smukkeste golfbane

Marienlyst Strandhotel ønsker fremadrettet at gøre en ekstra indsats for at tiltrække alle sportsglade danskere. Således har de bl.a. udvidet deres vandaktiviteter denne sommer med Paddle Board (SUP), sejllads, yoga på stranden, diverse strandspil, saunagus & bølgebrus samt bål på stranden. Inden længe slår de også dørene op for et helt ny playground-område med bl.a. billard, bordtennis, bordfodbold og shuffleboards.

Er du klar på at udforske lokalområdet, kan du endda gratis låne cykler og tage på opdagelse i den smukke natur i Helsingør og omegn – herunder Kronborg Slot, M/S Museet for Søfart, Øresundsakvariet, Marienlyst Slot, Danmarks Tekniske Museum eller opleve Helsingørs historiske bymidte.

Marienlyst Strandhotel er placeret kun 2,5 km. fra Helsingør Golf Club, som er en af Danmarks ældste og smukkeste golfbaner. Så efter en køretur på under 5 minutter står du faktisk klar til at slå første slag ud på greenen. Vil du køre lidt længere kan du nå Hornbæk Golfklub og Tikøb Golf på kun 20 min. I Helsingør finder man også XGolf.dk, som har to indendørs golfsimulatorer med den nyeste Trackman-teknologi. Derudover har de også en stor driving range med plads til 5 personer og en stor putting/chipping green.Marienlyst Strandhotel er oplagt til golfophold, konferencer og romantik

De mange muligheder for aktiviteter på Marienlyst Strandhotel gør at man aldrig keder sig. Og da hotellet har et stort fokus på sport, er det også oplagt at overveje som base for et ophold med golfvennerne. Her vil man – udover at spille golf – have et væld af muligheder for at lære sine golfpartnere at kende gennem mere løssluppen stemning og stilfuld forkælelse.

Af samme årsag er Marienlyst ét af Danmarks største konferencehoteller med en flot, professionel og nyindrettet konferenceafdeling. Her er adgang til 19 topmoderne konference- og mødelokaler – mange har tilmed privat terrasse eller direkte udgang til stranden og Øresund. Og hvorfor ikke kombinere konferencen med teambuilding i et matchrace sejllads på vandet, hvor man skal samarbejde og kommunikere. Eller udfordre chefen i lerdueskydning efter dagens møder med et glas køligt rosé i hånden? Eller afprøve jeres held om aftenen på Casino Marienlyst – der er endda gratis adgang under opholdet.

Er du på romantisk ophold med din partner kan I tilbringe masser af kvalitetstid i det skønne spaområde, spise lækker frokost i Restaurant Marienlyst, nyde overdådig gastronomi med havudsigt i restaurant 1861 eller drikke bobler i Nordlyst, som er hotellets bar og brasserie. En ting er sikkert; I kommer ikke til at kede jer – velkommen til Marienlyst Strandhotel.
Golfbladet.com var inviteret af Marienlyst Strandhotel.
Marienlyst Strandhotel har ikke har haft indflydelse på artiklens indhold.

ANNONCE FOR MARIENLYST STRANDHOTEL
Forrige artikelSkidt start for Danmark i VM for kvinder
Næste artikelGode danske placeringer i Schweiz og Sverige
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Golfbladet.com. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om golf i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@golfbladet.com. Anders er også freelance digital konsulent.