Temperaturen krøb op over 25 grader og Augusta National havde mange flere huller med blomsterflor, end det normalt er tilfældet under Masters. Alligevel betød de kronragede greens, at scoringen ikke gik amok, og cuttet, som 52 spillere klarede, blev på +5.

Det kom ikke på tale at benytte den førende score plus 10 slag, for en boblende Patrick Reed sluttede anden runde i -9 efter otte birdies og to bogeys, og dermed ville cuttet have været +1, og det ville have givet et minifelt i hele weekenden. Reed virkede motiveret og realistisk i sin tilgang til spillet, og det er svært ikke at huske på, at GOLFBLADET har ham som det bedste bud på en vinder, hvis man skal tjene penge. Op til turneringen stod han til odds 66!

Blandt dem, som det havde kostet fortsættelsen var Tiger Woods, der på det meste af bag-9 flirtede med cutgrænsen, men dog til slut som nr. 40 i +4 havde to slags afstand til fiasko. Han delte i øvrigt si placering med bl.a. Bernhard Langer, DeChambeau og Doug Ghim, der som eneste amatør klarede cuttet efter en anden dag i par med bl.a. en smuk eagle.

De fleste favoritter klarede cuttet, men dog ikke Thomas Pieters, Alex Norén og den titelforsvarende Sergio Garcia, som sluttede i +15.

Fremme i forreste linje imponerede Marc Leishman, der gik i -5 og ligger som toer i -7, mens Henrik Stenson indtil videre klarer sig bedre end i nogen tidligere Masters ligger som 3 i -5. Derefter følger Rory McIlroy og Jordan Spieth -4. Spieth, der førte med to slag efter første runde, satte dem begge til på første hul og var nede at vende i -2, før han igen fik styr på spillet.

Dustin Johnson og Justin Thomas brillerede også fredag og dukkede op på delt 6. plads i -3.

Lørdag taler vejrudsigten om køligere vejr med risiko for regn og torden, og de spillere, der går tidligt ud, kan evt. få en pæn fordel. Runden tegner forrygende spændende.

Forrige artikelHotel Svendborg har også golfgæster
Næste artikelForrygende afslutning venter
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.