Herligt, at man søndag kan få det bedste af alle verdener. Vejret er vidunderligt til golfspil, siden kan man følge Kevin Magnussen i formel 1, og så kan man slutte af med det, der ligner en fantastisk duel om sejren i Masters 2018 mellem Patrick Reed -14 og Rory McIlroy – 11 med Rickie Fowler -9, Jon Rahm -8 og Henrik Stenson -7 klar til at tage over, hvis den førende duo skulle bryde sammen.

Adskillige spillere benyttede moving day til at forbedre deres positioner. De seks sidste bolde var creme de la creme fra verdenseliten: Justin Rose/ Bubba Watson. Ricke Fowler/ Louis Oosthuizen. Justin Thomas/ Tony Finau. Jordan Spieth/ Dustin Johnson. Henrik Stenson/ Rory McIlroy. Marc Leishman/ Patrick Reed.

Ikke alle klarede udfordringen lige godt. Bagfra kom Tommy Fleetwood farende, og havde det ikke været for en bogey på sidste hul, der ‘begrænsede’ ham til -6 såvel for dagen som i alt, havde han nok stadig været i betragtning.

Patrick Reed havde adskillige pars, før han kom i gange med tre birdies, og bl.a. fik han for første gang ikke birdie på et par-5-hul. Det fik han kun på det ene lørdag, men til gengæld fik han eagle på de to, 13 og 15, efter blændende slag og putts. -5 på dagen trods tre bogeys vidner om flot, aggressivt spil, og dermed forsvarede han sin føring og udbyggede den med et enkelt slag.

Dagens tre bedste runder stod Fowler, Rahm og McIlroy for med -7. Tre spillere i opvisningsstil, hvor Rahm formentlig tænker lidt ærgerligt tilbage til første runde i 75.

Nordireren sprudlede af spillelyst, var heldig ved at par lejligheder, men også uheldig med et par putts, der lagde sig på hulkanterne. På 13 slog han sit andet slag ud blandt de smukt blomstrende azaleaer og havde intet alternativ til at spille, hvor bolden lå. Ud på forklædet, ind til pinden og reddet par. Det var stort, og afslutningen med et holet, langt birdieputt på 18 var mageløs.

Da den ventede slagregn og torden blev pænt væk, fik publikum en skøn dag, hvor Tiger Woods endelig spillede i par, igen med mange sublime slag, men for lille stabilitet, mens Phil Mickelson aldrig kom sig efter en tripel bogey på første hul.

Feltet har stjerner hele dagen fra Vijay Singh, Ian Poulter og Mickelson i de tre første bolde. Ærgerligt, at vi tv-seere ikke får mere, end vi gør, men søndag starter transmissionen dog kl. 20. Husk det!

Forrige artikelReed stråler – Woods klarede cuttet
Næste artikelReed modstod presset og vandt Masters
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.