Kokkedal Golfklubs bane er en betagende smuk og afvekslende bane, der har lagt græs til Ladies European Tour, Challenge Tour samt Ecco Tour turneringer.

Vi er kommet til Kokkedal Golfklub på en umanerlig smuk septemberdag. Solen står lavt og varmer behageligt, mens nordiske flag hænger dovent ved indgangen til klubhuset. For et par uger siden blev der spillet Ecco Tour, og den lokale spiller Niklas Nørgård Møller kastede stråleglans, da han erobrede 3. pladsen med en samlet score i -8 i tre runder. Vi bemærker, at fairways bugter sig med skarpe kanter til semi-rough, og mon ikke at de forholdsvis smalle fairways har været en udfordring for spillerne.

Fra driving rangen går vi 50 meter til 1. tee. Vi har hele fire teesteder at vælge imellem, men bliver hurtigt enige om at spille fra Tee 59 med en samlet banelængde på 5.924 meter. Det viser sig, at længden – især på de lange par4-huller, bliver udfordrende, og årsagen er den enkle, at den senere tids regn får rullet på vores drives til at svinde ind.

Det er langtfra en søvnig start på hul 1, et par 4-hul, der måler 321 meter fra Tee 59. Der er masser af plads til at lande drives imellem de to fairwaybunkers. Det er det andet slag, hvor fairway falder mod en green, pakket ind i bunkers, der giver hovedbrud.

100 procent parkbane

Gamle krogede egetræer står majestætisk og fylder fairway, mens andre træer omkranser hullerne. Det meget charmerende hul 3 er pakket ind i høje træer. Området er en del af Kokkedalskoven og i løbet af runden møder vi hundeluftere, motionsløbere og ryttere til hest.

Hul 4 er et godt par 5-hul, der kan give point til scorekortet. Hullet måler 465 meter fra Tee 59, og det synes overkommeligt at komme på pladen i tre slag. Udfordringen er det blinde udslag, og især 2-slaget – spil endelig mere i venstre end lidt for meget i højre, for så undgår man at bolden ruller ned til de grønne frøer i søen. Green er kæmpestor og måler 21 meter i bredden og 30 meter i længden. Generelt er greens i Kokkedal store og let ondulerede. Men det kan være vanskeligt at læse fald på greens, og det er altså helt nødvendigt, hvis man skal klare sig hér.

Hul 5 – banens sværeste – er et par 4-hul på 397 meter (Tee 59). Ud over længden på drivet kræver hullet et præcist indspil over søen, der støder helt op til kanten af green. Af gode grunde bliver hullet ofte spillet som et par 5-hul – også i vores bold.

Hul 6 er også værd at fremhæve. Et par 5-hul på blot 439 meter, hvor fairway fra tee til green buer i et langt dogleg. Fire fairwaybunkers står parat til at opfange de upræcise slag, og approach-slaget vanskeliggøres af en vandhazard foran green. Det kan godt betale sig at spille hullet med omtanke, for det vil næppe blive belønnet at satse.

Husk at dreje øjnene og lægge mærke til udsigten fra green på hul 9. Øresund kan lige præcis skimtes her fra vel nok banens højeste punkt, og det bliver endnu tydeligere fra hul 16, som falder kraftigt fra bakketoppen ned mod green med Øresund som baggrund.

Hul 8 er et kort og særdeles udfordrende par4-hul. Skoven lurer i hele venstre side, mens et par kæmpe træer fylder i driverafstand på linjen til hullet, der også har banens mest ondulerede green.

Festen fortsætter på bag-ni

Fest er så meget sagt – i alt fald skriver vi en hel del 1-taller på scorekortet. Vi kan bestemt ikke klandre banen. Den står meget skarpt, men det vil uden tvivl være lettere at skyde en lav score med tørre fairways. Greens er tæt på det perfekte, og den første klipning omkring greens har den rigtige højde, og sandet i bunkers har den helt rigtige struktur og vores jern smutter igennem.

På bag-ni er det værd at fremhæve hul 12. Wauw! Fra tee og hele vej mod flaget, som ligger hele 363 meter fremme er der direkte kurs mod Kokkedal Slot. Vi spiller over et gammelt stengærde og igennem en åbning med højre træer. Der kræves et langt drive efterfulgt at et solidt 2-slag, der skal flyve to green bunkers for at komme på green i to slag.

Hul 16, et par4-hul på 371 meter har et blindt udslag, og kræver et langt drive, der kan rulle ned ad bakken i doglegget. Venstre side er No go! med træer, der skjuler en kløft. I udslaget skal man passe på de spillere, der spiller på nabohullet – hul 8 – i modsat retning. Indspillet og udsigten til green på hul 16 er fænomenalt og det samme er den spektakulære scene, der viser sig på hul 18, et par4 på 375 meter, som vel nok er banens smukkeste hul. Vi spiller ud mod en bølgende fairway med Kokkedal Slot som bagkulisse. Skoven står tæt i højre side, mens solitære træer meget let kan komme i vejen for indspillet op mod en kæmpe stor og godt onduleret green.

Vi kommer helt sikkert igen til Kokkedal!

 

Forrige artikelFest og nostalgi
Næste artikelSpieth tog føringen efter strålende runde
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.