Niklas Nørgaard (billedet) og Rasmus Højgaard lagde godt ud i Porsche Singapore Classic, hvor de begge gik første runde i 67 slag (-5) og dermed indtager en delt niendeplads.

Nørgaard havde styr på tingene på sine første ni huller, som han gik i fejlfri -4, derefter fulgte en op-og-ned bag9 i -1. Højgaard var 7 under efter 12 huller, efter to eagles og tre birdies, men lavede så bogeys på både 8. og 9.

Jonathan Gøth-Rasmussen, som er med på en invitation, og Sebastian Friedrichsen, der er inde på yderste mandat ligger lige på den rigtige side af cuttet i -1 som delt 64., mens Jeff Winthers runde i par rækker til en 86. plads. Marcus Helligkilde havde en besynderlig rollercoaster-runde, der startede med to birdies på de første seks huller, efterfulgt af to dobbeltbogeys i træk på banens 16. og 17. hul. Derefter fulgte så tre birdies i træk, inden det sluttede med bogeys på både 6. og 9. hul og en runde i 73 slag (+1) og en foreløbig delt 94. plads.

Tre spillere deler førstepladsen i -8: Jordan Smith, Gavin Green og Kiradech Aphibarnrat.

Tredjeplads

Challenge Tour spiller Kolkata Challenge i indiske Calcutta, og her lagde Rasmus Neergaard-Petersen flot fra land med en runde i 68 slag (-4), hvilket giver ham en tredjeplads efter første runde.

Også Nicolai Kristensen og Jeppe Kristian Andersen, begge 3 under par, startede godt, og er på delt 14. plads i det tætte topfelt. Lucas Bjerregaard, som spiller på en række invitationer, som Flemming Astrup fra GolfPromote har skaffet ham og Morten Ørum Madsen i håb om at de to tidligere vindere på DP World Tour kan få karrieren tilbage på ret køl, kom rundt i -2, 30. plads, mens Martin Simonsen (par), Morten Ørum Madsen (+3) og Christoffer Bring (+5) er placeret hhv. lige uden for og temmelig langt fra cutgrænsen.

Turneringen føres af de to indere Udayan Mane og Veer Ahlawat i -5.

Foto: Getty Images

Forrige artikelAalborg Golf Klub får markant støtte til Junior Camp
Næste artikelEmily og Thorbjørn skal kæmpe med cuttet
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.