Der er fire danskere blandt de 50 bedste på DP World Tour i denne sæson, og alle fire havde en fremragende andendag i DP World Tour Championship på Earth Course i Dubai.

Thorbjørn Olesen var bogeyfri undervejs med en runde i 67 slag (-5) – og var dagens dårligste dansker! Det siger vist det hele.

Dagen kom lidt forsinket i gang på grund af regn og torden over ørkenen, men da spillet først startede blev det en ret forrygende dag, som sluttede med at Nicolai Højgaard fører i 11 under par, 2 slag foran fem spillere i -9, blandt dem hans Ryder Cup-kammerater Viktor Hovland og Tommy Fleetwood, samt mere upåagtede Thriston Lawrence, Jens Dantorp og Antoine Rozner. Sidstnævnte franskmand ligger lige nu til at snuppe det 10. og sidste kort til PGA Tour, som også er i spil i denne som en lille ekstra bonus.

Nicolai startede shaky med to tidlige bogeys, fik nulstillet inden turnen, og gik for anden dag i træk forni i par. Og for anden dag i træk scorede han flot på bagni. I dag fire birdies inden han med største selvfølgelighed trillede et kort eagleputt i på sidste hul for en 66’er.

Thorbjørn Olesen er på delt niendeplads i -7 efter sin bogeyfri 67’er, og Jeff Winther avancerede til en 13. plads efter en runde i 66 slag. Den var lidt specielt skruet sammen, for Jeff indledte med tre birdies i træk, og sluttede med tre birdies i træk. De 12 mellemliggende huller gav tre bogeys, tre birdies og tre pars.

Rasmus Højgaard revancherede en skidt første runde i 74 slag med en 66’er fredag, som bringer ham op midt i felt som nummer 21. Skal han sikre sig et PGA Tour kort skal han dog endnu længere frem, for tre spillere er p.t. rykket forbi ham, Lawrence, Matthieu Pavon og Rozner. Der skal dog ikke de store rokader til for at Rasmus er tilbage i varmen.

Kvinderne

I USA spilles LPGA Tours Tour Championship i Florida, og her Nasa Hataoka og Ruoning Yin førstepladsen i 9 under par. Der er ikke dansk deltagelse.

På Ladies European Tour spilles der på Mallorca, Mallorca Ladies Golf Open, sæsonens næstsidste turnering. Desværre har Smilla Sønderby måttet trække sig forud for dagens runde. Forhåbentlig blot med noget sygdom, så hun kan være klar til sæsonfinalen på Costa del Sol i næste uge. Tyske Alexandra Forsterling fører i -8, men spillet er fortsat i gang.

Foto: Getty Images

 

Forrige artikelNicolai til tops i sæsonfinalen
Næste artikelWinther udspillede Rahm – og Wallace gik birdie-amok
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.