OPDATERET MED LADIES EUROPEAN TOUR:

Nicolai Højgaard strøg til tops på førstedagen af DP World Tour sæsonfinale, DP World Tour Championship, med en runde i 67 slag, 5 under par. Føringen deler han med de to franskmænd Julien Guerrier og Matthieu Pavon, som har vist god form de seneste seks uger og so, hvis han holder sig fremme, kan snuppe et af de 10 PGA Tour-kort, som også er på spil. Det kan i så fald blive for næsen af Rasmus Højgaard, som trods en god start på runden, måtte notere sig en runde i 74 (+2) og er på delt 40. plads af de 50 deltagere.

Nicolai kom 1 over par med en bogey på 4. hul, men derfra spillede han fremragende golf, og havde så en af de dage, hvor næsten alle putts faldt i.

Næstbedste dansker er Thorbjørn Olesen, der kom rundt i 70 slag, delt 11. plads, mens Jeff Winther kom flot igen efter en skidt start, hvor han var 3 over par efter forni, men vendte det med tre birdies på bagni for en runde i 72 (par) og delt 24. plads.

Der spilles uden cut, og spillerne sendes ud i scorerækkefølge de følgende dage. Det betyder, at Nicolai Højgaard fredag går ud i næstsidste bold i selskab med svenske Jens Dantorp, som torsdag var ude i allerførste bold og er på delt fjerdeplads i -4 sammen med Adrian Meronk og endnu en franskmand, Antoine Rozner.

Stille start

Smilla Tarning Sønderby er eneste dansker i LET’s Mallorca Ladies Golf Open, og hun fik en ganske blød start i 3 over par i dag på Golf Son Muntaner. Turneringen føres i -6 af Kristyna Napoleaova fra Tjekkiet. Der er blot 72 deltagere i turneringen.

Foto: Getty Images

Forrige artikelGolfbladet – November 2023
Næste artikelStrålende dansker dag i Dubai – Nicolai Højgaard alene i spidsen
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.