Fredagen blev knap så strålende for de danske farver som helhed, men der var store lyspunkter.

Bedst gik det Nicolai Højgaard (billedet), der på Challenge Tour eksploderede i en af sine superrunder i Hauts de France. Forholdene var langt fra lette, men han leverede allerede en runde i -7 på trods af, at det blev til en bogey på sidste hul. Det gav et avancement på 68 pladser, så han nu er delt nr. 3 i -4, fire slag efter den førende hollænder Daan Huizing.

Martin Leth Simonsen kom rundt i -1, selv om han var i +1 for 13 huller, og han ligger nu i samme score nr. 16. Også Christian Gløet som nr. 41 i +2 klarede cuttet, mens Marcus Helligkilde +4, Mark Haastrup og Nicolai Tinning +5 sluttede uden for cuttet på +3.

I Womens’ Amateur faldt de to sidste danske deltagere fredag. Puk Lyng Thomsen i 1/8-finalerne til en new zealandsk spiller. Her vandt Amalie Leth-Nissen 4&2 over skotten Hazel MacGarrie, men i kvartfinalen måtte hun give sig 5&3 mod svenske Linn Grant.

Forrige artikelStærke vinde på en dejlig ø
Næste artikelWoodland fører på Pebble Beach – 5 danskere i USA
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.