For et par år siden blev det i USA tilladt at lave en slags halvprofessionelle aftaler med unge mennesker, der kunne have store udgifter i tiden, før de gik over: Til udstyr, transport, kost og logi etc. Kontrakterne kaldes for NIL, en forkortelse for Name, Image, Likenes, der fortæller, hvad de firmaer, der tegner kontrakterne, må bruge spillerne til.

Ordningen er blevet brugt langt mere end ventet, og nogle vil sige misbrugt, når Sunday Golf, der fremstiller letvægts golfbags, har tegnet kontrakt med den 6-årige (ingen trykfejl!) Patton Green. Vi kender ikke beløbet eller forpligtelserne, men kalder det vanvittigt, at man ikke har en nedre aldersgrænse.

 

Annika Sörenstam med sin søn Will i ‘Far(!) og søn’-turneringen i Orlando, Florida. Han må være moden til en NIL-kontrakt (Foto by David Cannon/Getty Images)

Årsagen til kontrakten er Pattons umådelige styrke som blot 6-årig. Han har bl.a. vundet ni turneringer inklusive det sydcaliforniske mesterskab for spillere på seks år eller mindre.

I den alder bør de slet konkurrere på så forpligtende niveau. Pattons far Matt er rævestolt – naturligvis – men vi andre kan synes, at det er betænkeligt.

På den anden side har Tirsdagsanekdoten i mange år været i forbindelse med den ungarske familie Polgar, hvor de tre døtre Szofia, Judit og Szusza var vidunderbørn i skak fra 3-4-års alderen og faktisk alle har overlevet det.

Typisk nok er der copyright på alle billeder af Patton Green, men man kan finde dem på internettet.

Forrige artikelLa Cala Resort – luksus i bjergene
Næste artikelBjergtagende golf i Filippinerne
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.